Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
MUP Srbije: U pritvoru 75 lica zbog kršenja mera samoizolacije
Postavljeno: 24.03.2020.


Državni sekretar Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije Radomir Ilić saopštio je danas da se u ovom momentu, zbog kršenja mera samoizolacije, u pritvoru nalazi 75 osoba.
 
Ilić je naveo da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde obezbedila tri posebna objekta u okviru Uprave u kojima su smeštena lica koja prekrše mere samoizolacije, uz napomenu da se oni nalaze u Vršcu, Požarevcu i Pirotu.
 
Državni sekretar je precizirao da je u Vršcu smešteno 43 lica koja su prekršila meru samoizolacije, u Pirotu 17, dok se u Požarevcu nalazi njih 15.
 
On je istakao da su protiv većine njih već podneti optužni akti, kao i da će suđenja početi za nekoliko dana, uz podsećanje na to da je Ministarstvo pravde, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, izradilo poseban plan za organizaciju tih suđenja kako nikome ne bi bilo ugroženo zdravlje.
 
Danas smo dobili posebnu opremu, tečnosti za dezinfekciju, rukavice i maske, kojom ćemo opremiti one sudove koji će suditi licima koja su prekršila mere samoizolacije i koja su potencijalno zaražena koronavirusom, objasnio je Ilić.
 
On je uputio apel onima kojima je izrečena mera samoizolacije da te mere poštuju jer u suprotnom ugrožavaju članove svoje porodice, ali i zdravlje ostalih sugrađana.
 
Ministarstvo pravde je, kako je podsetio, ranije pravosudnim organima uputilo preporuke za postupanje u slučajevima u kojima lica, ne poštujući mere samoizolacije, čine krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i krivično delo prenošenje zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja.

Izvor: Vlada Srbije


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 04.04.2020.
Tragedija U S. Palanci: Majka u snu ugušila dvomesečnu bebu
Kako prenose Večernje novosti majka S.K.(20) nenamernu u snu ugušila svoje dete, koje je spavalo u krevetu između roditelja
Postavljeno: 04.04.2020.
Prvi slučaj koronavirusa u Topoli
Reč je o osobi koja živi u Kragujevcu, a prijavljena je u Topoli
Postavljeno: 04.04.2020.
Pet novih žrtava Covida-19 u Srbiji: Ukupno 1624 zaražena lica, 148 novih slučajeva
Testirano 645 ljudi
 


 
 
Kursna lista