Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Počela dezinfekcija ulaza stambenih zgrada u Smederevskoj Palanci
Postavljeno: 25.03.2020.


Dezinfekcija podrazumeva tretiranje stepeništa, hodnika, gelendera, liftova, prekidača i prilaza do ulaza u stan

Kako je i bilo najavljeno od Štaba za vanredne situacije, ekipe preduzeća „Niskogradnja“ od danas su počele sa dezinfekcijom ulaza svih zgrada u Smederevskoj Palanci. Od jutros su dve ekipe na terenu koje su izvršile dezinfekciju ulaza zgrada u Prtenonu i centru grada.
 
"Doneli smo odluku da se narednih dana izvrši dezinfekcija ulaza svih zgrada u gradu. Dve ekipe su od jutros su na terenu i dezinfekciju sve površine u stambenim zgradama, stepeništa, hodnike, gelendere, liftove, prekidače i prilaza do ulaza u stan. Dezinfekcija se obavlja hlorom u razmeri koja je predviđena za zatvorene stambene prostore.

Ukoliko stanari osete miris, ne treba da se brinu jer koristimo sredsrtva koja ne štete ljudima i okolini.  S obzirom na vremenske prilike, i da su kolovozi mokri, nema svrhe vršiti dezinfekciju ulica. Zato smo sve resurse usmerili na  dezinfekciju unutrašnjih prostora.

Tretiranje se vrši  ručnim pumpama, odnosno prskalicama za voće. Atomizere koje imamo, zbog izduvnih gasova ne smemo koristiti u zatvorenom prostoru. U naredna tri do četiri dana biće dezinfikovani svi ulazi zgrada u Smederevskoj Palanci ", rekao je predsednik opštine i komandant Štaba, Nikola Vučen.

 
On je takođe dodao da lokalna samouprava i Štab za vanredne situacije rade sve kako bi sprečili rizik od širenja virusa korona.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 04.04.2020.
Tragedija U S. Palanci: Majka u snu ugušila dvomesečnu bebu
Kako prenose Večernje novosti majka S.K.(20) nenamernu u snu ugušila svoje dete, koje je spavalo u krevetu između roditelja
Postavljeno: 04.04.2020.
Prvi slučaj koronavirusa u Topoli
Reč je o osobi koja živi u Kragujevcu, a prijavljena je u Topoli
Postavljeno: 04.04.2020.
Pet novih žrtava Covida-19 u Srbiji: Ukupno 1624 zaražena lica, 148 novih slučajeva
Testirano 645 ljudi
 


 
 
Kursna lista