Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Pčelarsko društvo "Jasenica": Obezbeđeno 70 kg meda za najugroženije i najstarije stanovništvo
Postavljeno: 25.03.2020.


Med je stavljen na raspolaganje lokalnoj samoupravi, a pčelarima se zahvalio i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen

Poznato je da se država Srbija nalazi pred ogromnim problemom suzbijanja širenja korona virusa. Pčelarsko društvo „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, u okviru akcije Saveza pčelarskih organizacija Srbije „PČELARI U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA“, sakupilo je 70 kilograma meda, i sav taj med stavljamo na raspolaganje lokalnoj samoupravi, koja će medom pomoći najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane za naše najstarije sugrađane.
Med je spakovan u teglama od po 1 kg, i ovom prilikom pozivamo lokalnu samoupravu da koliko već sutra organizuje preuzimanje meda iz prostorija Pčelarskog društva „Jasenica“ u ulici Prvog srpskog ustanka br. 190, ili da kontaktiraju pčelarsko društvo na telefon 026/312-041, te na drugi način organizujemo dostavu meda lokalnoj samoupravi ukoliko je to potrebno. Budite slobodni da pomenuti med dostavite našim najugroženijim starijim sugrađanima, kako bi im naš med pomogao da steknu bolji imunitet ili da što lakše prebole oboljenje koje uzrokuje novi korona virus.
Zahvaljujemo se svim pčelarima koji su pokazali solidarnost i na ovaj skroman način pomogli svojim najstarijim sugrađanima.
PD "Jasenica" zahvalio se i predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 03.04.2020.
Institut za transfuziju krvi Srbije: Apel za dobrovoljne davaoce, smanjene zalihe krvi u vanrednom stanju
Akcije dobrovoljnog davanja krvi se odvijaju pod posebnim merama zaštite
Postavljeno: 02.04.2020.
Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru, saopštio je predsednik Vučić
Zabrana kretanja se ne odnosi na lica iznad 65 godina kojima je dozvoljena kupovina subotom od 4 do 7 ujutru
Postavljeno: 02.04.2020.
Vlada Srbije: Za radnike u samoizolaciji i obolele naknada u visini pune zarade.
Vlada Srbije stavila je na današnjoj sednici van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19.
 


 
 
Kursna lista