Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa i elektronskim putem
Postavljeno: 08.04.2020.


Potvrdila je premijerka Ana Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas, 8. aprila, popodne moći da se dobiju elektronskim putem.
 
Brnabić je u izjavi za novinare, nakon potpisivanja ugovora o donaciji Kine za izgradnju dve najmodernije laboratorije za testiranje na koronavirus, navela da je reč o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima.
 
Ona je naglasila da će taj proces sada biti mnogo efikasniji, izrazivši uverenje da ćemo već od danas popodne imati sistem u kome će se pomenute kategorije građana elektronski prijavljivati za dozvolu, koja će, takođe, elektronski biti odobrena.
 
Prema njenim rečima, taj sistem je Vlada Srbije uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.
 
Brnabić je izrazila zahvalnost zaštitniku građana i njegovom timu, koji su ukazali na to da su dozvole potrebne i građanima koji brinu o nekom, ali i na svim ostalim sugestijama koje se tiču problema sa kojima se suočavaju građani tokom vanrednog stanja.
 
Predsednica Vlade je ukazala na to da se u vreme vanrednog stanja javljaju mnogi problemi, ali da se sve institucije trude da izađu u susret građanima.
 
Ona je, takođe, najavila da će srpske firme u najkraćem roku dobiti dozvole za početak proizvodnje zaštitne medicinske opreme, i naglasila da je prioritet države da se oslanja na sopstvene izvore, znanje i proizvodnju i da može da se bori i nakon ove pandemije.
 
Brnabić je istakla da je zbog toga, u saradnji sa Institutom za primenu nuklearne energije i radne grupe, koju je osnovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, počeo proces pravljenja domaće laboratorije za ELISA testove, odnosno testove za antitela.
 
Prema njenim rečima, ta analiza će biti ključna u drugoj fazi borbe protiv koronavirusa, nakon opadanja broja obolelih.
 
Premijerka je ocenila da je situacija u vezi sa koronavirusom pokazala da mnoge zemlje nisu solidarne, ali to, kako je istakla, nije slučaj sa Kinom, koja je pokazala da je pravi prijatelj Srbije, kao i da je solidarna sa čitavim svetom.

Izvor: Vlada Srbije


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.06.2020.
5. jun - Svetski dan zaštite životne sredine
Cilj obeležavanja je promena ekološke svesti vlada, privrede i stanovništva u celini, u pravcu odgovornijeg ponašanja prema svom okruženju.
Postavljeno: 04.06.2020.
EPS Distribucija: Najavljena isključenja za petak, 5. jun i nedelju 7. jun
Bez struje delovi palanačke opštine i grada
Postavljeno: 04.06.2020.
Predsednik opštine Nikola Vučen i načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović obišli završne radove na rekonstrukciji terena u OŠ "Olga Milošević"
Radove, koji su iznosili oko 1.5 miliona dinara, finansirali su lokalna samouprava i ova obrazovna ustanova
 


 
 
Kursna lista