Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Građanima Srbije po 100 evra polovinom maja: Penzonerima i korisnicima socijalne pomoći automatski, ostalima posle prijava elektronski ili telefonom
Postavljeno: 24.04.2020.


To je najavio predsednik Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao na konferenciji za novinare da će njegovo obećanje da će svi punoletni građani dobiti po 100 evra biti ispunjeno. Kako je naveo, penzioneri i primaoci socijalne pomoći će novac dobiti automatski, a ostali će se prijaviti telefonom.

Vučić je rekao da je prijavljivanje telefonskim pozivom ili klikom uvedeno jer su se čule primedbe mnogih koji su se izjašnjavali da im takva pomoć ne treba.
 
Dodao je i da neko smatra da je u ovom trenutku potrebnije da tih 100 evra ostavi državi nego da ih uzme pa da se zato neće prijaviti.
 
"Ali ako je nekome problem da samo okrene broj telefona, čiji poziv košta 10 ili 20 dinara, onda mi se čini da nije problem u tome nego u onima koji bi od toga da naprave problem", rekao je predsednik.
 
Navodi da je omogućeno svima koji smatraju da je takva pomoć poniženje ili onima koji smatraju da im nije potrebna, da je i ne traže.
 
"Mislim da nema ništa prostije od toga", rekao je Vučić.
 
Ponovio je da penzioneri i primaoci socijalne pomoći neće biti pitani i da će dobiti novac na račune i kućne adrese.
 
"A ovi drugi, potrebno je samo jedan telefonski broj da okrenu. Ako je to veliki problem, izvinjavam se građanima zbog tog velikog i teškog maltretiranja, nadam se da će razumeti", rekao je predsednik. 
 
Prethodno je ministar finansija Siniša Mali najavio da će biti usvojena uredba o 100 evra svakom građaninu Srbije. Penzionerima i onima koji primaju socijalnu pomoć automatski će biti uplaćeno po 100 evra. 
 
"Počinjemo od 15. maja, a onda ćemo preostalim punoletnim građanima dati mogućnost da se prijave da li žele 100 evra", rekao je Mali.
 
Izvor:rts.rs
Foto: pressek.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.06.2020.
PO Lasta u S. Palanci: Autobuski red vožnje za dane vikenda
Zs sve kategorije putnika
Postavljeno: 05.06.2020.
Elektrodistribucija: U nedelju 7. juna od 9 do 10 časova bez struje potrošači u širem centru S. Palanke
Raztlog su radovi na mreži
Postavljeno: 05.06.2020.
Početak radova na rekonstrukciji OB "Stefan Visoki" u Palanci uz prisustvo ministra zdravlja Zlatibora Lončara
Tom prilikom Bolnici će biti uručena donacija medicinske opreme koju je obezbedio južnokorejski investitor, kompanija Kyungshin Cables
 


 
 
Kursna lista