Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Kako izgleda procedura za dobijanje 100 evra pomoći od države
Postavljeno: 25.04.2020.


Prijave od 15. maja do 5. juna. Penzioneri i korisnici socijalne pomoći dobijaju 100 evra 15. maja

Penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć 100 evra biće isplaćeno automatski, kaže ministar finansija Siniša Mali i navodi da se ostali koji žele da im se isplati ta pomoć mogu prijaviti od 15. maja do 5. juna.
 
Ministar Siniša Mali objasnio je, na konferenciji za novinare, da će 100 evra biti automatski isplaćeno penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć i ona će početi 15. maja. Svi drugi punoletni građani koji žele taj novac, mogu da se prijave na dva načina.

edan je preko portala Uprave za trezor, odnosno preko interneta, ili kol centra.
 
"Sama procedura je veoma jednostavna, ne zahteva više od jednog minuta vašeg angažmana. Na dva načina mogu da se prijave. U oba slučaja ostavljate tri, odnosno četiri podatka, ime i prezime, JMBG, broj lične karte i birate banku u koju želite da vam se uplati novac", rekao je Mali.
 
Ako građanin ima račun u banci, novac će mu na taj račun biti isplaćen, a ako nema, treba samo da se izjasni u koju banku želi da mu se novac uplati na namenski račun, objasnio je Mali.
 
Očekuje se da će većina koristiti onlajn način prijave, jer to zahteva minut vremena, a za one koji će koristiti telefonski pristup, Mali je objasnio da će pozivom na taj broj građani izdiktirati svoje podatke.
 
"Sistem automatski pamti vašu poruku i imaćete opciju 2 i 3. Opcija 2 će biti ukoliko želite da razgovarate sa operaterom da vam potvrdi da li ste registrovani ili niste, a opcija 3 ukoliko imate reklamaciju", objasnio je Mali.
 
Zbog takvog sistema, kaže Mali, ne očekuje nikakve probleme, jer je država dobro spremna da realizuje ono što je obećala. 
 
Naveo je da već nedeljama traje kampanja pojedinih tajkuna da ne treba svi da dobiju po 100 evra, navode da to nije pravedno da dobiju svi.
 
"Ko želi, dobija. Oni koji ne žele, nemaju potrebu za tim, ne treba da se prijavljuju", kaže Mali i dodaje da će do 15. i 20. juna isplata biti u potpunosti završena. 

Izvor: rts.rs
foto: pressek.rsPoslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.06.2020.
Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeleženi u Policijskoj stanici u Smederevskoj Palanci(VIDEO)
Odata počast stradalim policijcima, koji su izgubili živor obavljajući svoje radne zadatke
Postavljeno: 05.06.2020.
Zvanično završena sezona u Drugoj ligi Srbije: Košarkaši palanačke Mladosti na šestom mestu
Naredne sezone u Drugoj ligi Srbije dve grupe po osam timova
Postavljeno: 05.06.2020.
5. jun - Svetski dan zaštite životne sredine
Cilj obeležavanja je promena ekološke svesti vlada, privrede i stanovništva u celini, u pravcu odgovornijeg ponašanja prema svom okruženju.
 


 
 
Kursna lista