Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Redovni parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji 21. juna
Postavljeno: 05.05.2020.
To je potvrdio predsednik Republike Aleksandar Vučić nakon konsultacija sa političkim strankama koje će učestvovati na predstojećim izborima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je, nakon sastanka sa predstavnicima devet političkih lista koje su najavile učešće na izborima, da će parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji biti održani 21. juna.

Vučić je tom prilikom istakao da su izbori demokratsko pravo i najviši interes građana i države Srbije da izaberu Skupštinu i druge organe vlasti, i poručio da će se u vezi sa izbornom kampanjom slušati preporuke struke.

On je naveo da će u sredu, ako sve bude kako se očekuje, Skupština Srbije ukinuti vanredno stanje, te se postavilo pitanje održavanja izbora, koji su prvobitno bili raspisani za 26. april, pa odloženi zbog epidemije COVID-19.

Predsednik je preneo da je prihvatio predlog pojedinih političkih stranaka koje su tražile da imaju 38 dana za izbornu kampanju do održavanja izbora, tako da će se parlamentarni i lokalni izbori u većem broju opština održati 21. juna.

Prema njegovoj oceni, u maju se ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, dok će se u junu čekati mišljenje lekara.
Vučić je, kada je reč o notarima kojih nema dovoljno za overu potpisa, rekao da su stranke koje će izaći na izbore postigle dogovor o tome da osim notara i opštinski overitelji mogu da overavaju potpise podrške.

Nakon ovog teškog vremena treba da stvorimo demokratsku atmosferu i izaberemo Skupštinu i Vladu koja će da služi interesima građana, poručio je on i svima poželeo uspeh na izborima.

IZVOR: Vlada Srbije
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 02.06.2020.
Dom zdravlja u S. Palanci: Obavlja se testiranje na lični zahtev, serološki i PCR testovi
Testiranja u laboratoriji Doma zdravlja i Covid ambulanti
Postavljeno: 02.06.2020.
Na zvaničnom sajtu opštine Smederevska Palanka objavljena procedura za predlaganje imena za novo dečije igralište
Konkurs je prvenstveno namenjen našim najmlađim sugrađanima
Postavljeno: 02.06.2020.
700.000 dinara od ministarstva kulture za Arhiv "Veroslava Veljašević"
U pitanju je realizacija 2 projekta
 


 
 
Kursna lista