Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Objavljen broj telefona kontakt-centra za prijavljivanje za pomoć države od 100 evra, danas počinje isplata ovog iznosa penzionerima
Postavljeno: 15.05.2020.


Broj kontakt centra je 0800/101-100

Od danas svi punoletni građani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji, mogu i telefonom da se prijave za jednokratnu pomoć od 100 evra. Broj telefona kontakt-centra je 0800/101-100

U kontakt-centru ćete imati priliku da čujete automatski nasnimljen glas, kome ćete moći da ostavite svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će se unositi putem telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster, navedeno je na Instagram nalogu ministra finansija Siniše Malog.


Prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja, a za manje od 38 sati prijavilo je 3 miliona građana. 

Pomoć od 100 evra penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć dobijaju po automatizmu i bez prijavljivanja. Vlada Srbije će im tu pomoć danas uplatiti, a moći će već sutra novac da podignu.

U banci Poštanska štedionica, gde penziju preko milion korisnika, sve ekspoziture će sutra raditi produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova, rekao je za RTS Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica.

Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, njih je oko 300.000, pomoć će biti isplaćena putem računa banke Poštanska štedionica i novac će im biti na računima sutra.


Isporuke na kućnu adresu neće biti, pa se poziva ova kategoriju penzionera da posete neku od ekspozitura banke Poštanska štedionica i podignu novac.

Za penzionere koji nemaju otvorene račune u banci, biće otvoren namenski račun za isplatu ove pomoći koji će nakon podizanja novca biti zatvoren.

Pored penzionera, i korisnici socijalne pomoći automatski dobijaju ovu pomoć. Oni će pomoć primiti putem banke Poštanska štedionica i ta isplata je predviđena za četvrtak 21. maj.


IZVOR: http://rts.rs
 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.06.2020.
PO Lasta u S. Palanci: Autobuski red vožnje za dane vikenda
Zs sve kategorije putnika
Postavljeno: 05.06.2020.
Elektrodistribucija: U nedelju 7. juna od 9 do 10 časova bez struje potrošači u širem centru S. Palanke
Raztlog su radovi na mreži
Postavljeno: 05.06.2020.
Početak radova na rekonstrukciji OB "Stefan Visoki" u Palanci uz prisustvo ministra zdravlja Zlatibora Lončara
Tom prilikom Bolnici će biti uručena donacija medicinske opreme koju je obezbedio južnokorejski investitor, kompanija Kyungshin Cables
 


 
 
Kursna lista