Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Nastavljena isplata od 100 evra penzionerima, u četvrtak i petak isplata za građane koji primaju novčanu socijalnu pomoć
Postavljeno: 18.05.2020.


Od 25. maja počinje sukcesivna isplata svima onima koji su se prijavili.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je u petak država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici i dodao da će se isplata te jednokratne pomoći države nastaviti za najstarije u ponedeljak i da će u sredu biti isplaćeno za svih 1.780.000 penzionera.

Siniša Mali je za TV Prva istakao da nijedan građanin koji se prijavi za 100 evra neće ostati bez tog novca i dodao da će u četvrtak i petak isplatiti onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a da će od 25. maja početi sukcesivna isplata svima onima koji su se prijavili.

Kako kaže, s obzirom na to da prijava traje do 5. juna, očekuje se da će nekoliko dana posle toga svima biti isplaćena ta jednokratna pomoć.
 
"Ni na koji način građani ne treba da brinu. Svakome ovo znači, a meni je drago zbog penzionera, dobili su i jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, a sada i po 100 evra, što veoma znači za njihov budžet, a prošli su težak period zbog koronavirusa", kazao je ministar.
 
Prema njegovim rečima, kada su u pitanju naši građani koji žive u inostranstvu i oni se mogu prijaviti za 100 evra, ali ako ispunjavaju dva "apsolutna" uslova - moraju da imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.
 
Sama procedura za prijavu je jednostavna, jasna, za dva dana se javilo preko tri miliona ljudi, kazao je Mali.
 
Prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja, ali i telefonom.
 
Siniša Mali je podsetio i da je država isplatila i minimalnu zaradu na račun više od milion zaposlenih i, dodajući da će biti isplate i u junu i julu, kazao da se država pokazala kao pravi partner i da je preuzela najveći teret krize na sebe i omogućila da se privreda održi.

Izvor: RTS


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 02.06.2020.
Dom zdravlja u S. Palanci: Obavlja se testiranje na lični zahtev, serološki i PCR testovi
Testiranja u laboratoriji Doma zdravlja i Covid ambulanti
Postavljeno: 02.06.2020.
Na zvaničnom sajtu opštine Smederevska Palanka objavljena procedura za predlaganje imena za novo dečije igralište
Konkurs je prvenstveno namenjen našim najmlađim sugrađanima
Postavljeno: 02.06.2020.
700.000 dinara od ministarstva kulture za Arhiv "Veroslava Veljašević"
U pitanju je realizacija 2 projekta
 


 
 
Kursna lista