Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Nikola Vučen: Rekonstrukcija OB "Stefan Visoki" u Palanci počinje 8. juna!
Postavljeno: 24.05.2020.


Rekonstrukcija će biti realizovana u tri faze, a ukupna sredstva koje je Vlada Srbije izdvojila, posredstvom Kancelarije za javna ulaganja, prelaze 3 milijarde dinara

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, najavio je putem svog zvaničnog profila na društvenoj mreži Fejbuk da uskoro počinju radovi na rekostrukciji OB "Stefan Visoki". On je, između ostalog, naveo da e Smederevska Palanka i Velika Plana dobiti jedan od najsavremenijih zdravstvenih centara u Srbiji, a kompletnu objavu prenosimo u celosti:

"Poštovani sugrađani,
 
 
Dugo iščekivana rekonstrukcija Opšte bolnice " Stefan Visoki " u Palanci zvanično počinje za nekoliko dana, tačnije 08.juna. Pune tri godine radi se na pripremi ne tako jednostavne dokumentacije i projekata koji prate ovu investiciju koja će ujedno biti i najveća investicija koju je naša Opština ikada dobila.

Rekonstrukcija će se raditi u tri faze , prva faza koja koja će uskoro krenuti podrazumeva zamenu krova, kompletnu stolariju, fasadu, natkrivanje i izgradnju prijema , izradu terase, opremanje i sve ono što spada u mašinske radove.

Druga i treća faza podrazumevaju izgradnju i opremanje potpuno novog bloka ukupne površine preko 5000 m2. Izgradnja novog bolničkog bloka će omogućiti proširenje raspoloživih kapaciteta kao i izgradnju novih savremenih operacionih sala u kojima će se vršiti zahvati koji do sada nisu bili mogući.


 
Imaćemo jednu od najvećih i najsavremenijih bolnica u Srbiji koja će pokrivati i najveći deo auto-puta i koridora 10. Uz kompletnu rekonstrukciju i izgradnju, u krugu naše bolnice uporedo se gradi i najveći heliodrom u Podunavskom okrugu. Heliodrom će isključivo koristiti za hitne slučajeve kao i direktne veze Opšte bolnice" Stefan Visoki "sa koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji koji će biti aktivan 24h.

 
Ukupna sredstva koja će Vlada Republike Srbije preko kancelarije za javna ulaganja uložiti u našu bolnicu prelaze tri milijarde dinara. Ovo je velika šansa za naše mlade doktore i medicinsko osoblje iz Palanke, Velike Plane i čitavog regiona koji će ostvariti pravo na zapošljvanje u našoj novoj bolnici."


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 03.07.2020.
Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka: Lokalna samouprava će nadokanditi štetu koje je prouzrokovalo današnje nevreme
U popodnevnim satima na teritoriji opštine Smederevska Palanka palo je između 40 i 50 l kiše po m2 za kratak vremenski period, naveo je čelnik naše opštine
Postavljeno: 03.07.2020.
Palanački SUBNOR će obeležiti 4. jul- Dan borca
Polaganje venaca u Palanci i u Azanji
Postavljeno: 03.07.2020.
Upis učenika u srednje škole: Zvanična lista želja 6. jula, raspored po školama biće poznat 8. jula
Prvi upisni krug počinje 9. jula
 


 
 
Kursna lista