Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Završava se nastava na daljinu za osnovce, ali ne i obaveze učenika
Postavljeno: 29.05.2020.


Osmaci probni test iz srpskog jezika i kombinovani test rešavaju kod kuće, dok će test iz matematike rešavati 2. juna u matičnoj školi.

Osnovci i srednjoškolci završavaju jednu o najneobičnijih školskih godina dosad, pred njima su završni testovi, popravljanje i zaključivanje ocena, kao i polaganje mature i prijemni ispiti na fakultetima. Ovo je prva generacija koja će ove nabrojane obaveze morati da prođe uz nošenje maski i rukavica.
 
Danas je poslednji dan nastave na daljinu za osnovce. Najmlađi od prvog do četvrtog neće morati da dolaze do škole, a eventualno popravljanje ocena biće dogovoreno sa učiteljima. Za đake od petog do osmog razreda važe posebna pravila. Druga nedelja juna, kada osmaci završe deo svojih priprema za malu maturu, biće rezervisani za popravljanje ocena petaka, šestaka i sedmaka. Kako je objasnio ministar prosvete Mladen Šarčević, na osnovu rezultata upitnika oko 25 odsto đaka od petog do osmog razreda će želeti da popravi ocene.
 
Već sledeće nedelje, od 1. juna, u klupe dolaze osmaci. U ponedeljak donose đačke knjižice i sve potrebno od dokumenata što je potrebno za malu maturu. Biće im podeljeni probni testovi i ne ocenjuju se. Test iz srpskog jezika i kombinovani test rešavaće kod kuće. Narednog dana, 2. juna dobiće matematiku, koju će rešavati u školi. Prema novom pravilniku, 3, 4. i 5. juni će biti dani za osmake koji nemaju zaključene ocene ili žele da poprave. Od subote, 6. juna kreće pripremna nastava, koja traje deset dana. Kada je reč o maloj maturi, polaganje testa iz srpskog/maternjeg jezika biće održano 17. juna od 9 do 11 časova, testa iz matematike 18. juna od 9 do 11 časova i rešavanje kombinovanog testa 19. juna od 9 do 11 časova.
 
Privremene rezultate završnog ispita osnovne škole objaviće 23. juna do 8 časova, kada svi kandidati koji imaju primedbe mogu podneti žalbu. Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita je 28. juna do 8 časova.
 
Nakon toga učenici podnose liste želja u matičnim osnovnim školama 29. i 30. juna od 8 do 15 časova. Liste želja biće objavljene 4. jula, kada učenici mogu da provere tačnost liste želja. Zvanične rezultate raspodele kandidata po srednjim školama i obrazovnim profilima, odnosno po smerovima gimnazija objavljuje matična osnovna škola 7. jula do 24:00.
 
Upis u srednju školu obavljaće se 8. i 9. jula od 8 do 15 časova.
 
Izvor: Blic
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.08.2021.
EPS Distribucija: 6. avgusta bez struje stanovnici zgrada u ulici Svetog Save (brojevi 8 i 10) i Kralja Petra Prvog (brojevi 6 i 7)
Razlog isključenja su radovi na elektromreži.
Postavljeno: 05.08.2021.
Domu zdravlja S. Palanka uručeni EKG aparati
U pitanju je donacija Udruženja SAMA iz Merilenda.
Postavljeno: 05.08.2021.
OB "Stefan Visoki": 7. i 8. avgusta preventivni pregledi u bolnici i Domu zdravlja
Pregledi će se realizovati od 8 do 14 časova.
 


 
 
Kursna lista