Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 78. sednica Opštinskog veća Smederevske Palanke
Postavljeno: 16.06.2015.


Rebalans budžeta, naredba o racionalnom korišćenju vode iz gradskog vodovoda u centru pažnje

Na 78. sednici, ovog saziva, Opštinskog veća opštine S. Palanka, usvojen predlog odluke o rebalansu budžeta za tekuću godinu. Sada budžet, sa planiranim rashodima za plaćanje ulične rasvete i komasaciju, iznosi 1.079.618.661,00 dinara. Usvojen je i završni račun budžeta opštine za 2014. godinu, koji je realizovan sa 87 odsto.

Data je saglasnost na program mera podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine, a usvojene su izmene i dopune odluke o programu korišćenja sredstava za poljoprivredu u ovoj godini.

Usvojen je Kolektivni ugovor Doma zdravlja, kao i izveštaji o radu JKP "Pijace, zelenilo i čistoća" i JP Morava za prošlu godinu. Data je saglasnost na medjugradski red vožnje SP Lasta i usvojen izveštaj o proceni štete od elemnentarnih nepogoda.

Na predlog nadležnih iz JKP Vodovod doneta je naredba o racionalnom korišćenju vode iz gradskog vodovoda u letnjem periodu. Na snazi su restrikcije u vodosnabdevanju, pa je prekomerna potrošnja dodatni problem. Ipak, očekuje se da, nakon revitalizacije bunara i promene pumpi, vodosnabdeavanje bude stabilno od polovine jula meseca.

Utvrdjene su lokacije za prodaju sezonskog voća i povrća, od 1. jula do 30. novembra, na istim mestima u gradu, kao i prethodnih godina. Izmenjena je odluka o planu dodele javnih nabavki, da bi se, posredstvom Odeljenja za lokalni razvoj, realizovao projekat obuke geronto domaćica.

Članovi Veća su dali saglasnost na zaključenje ugovora o zakupu Gradskog olimpijskog bazena, izmedju Centra za razvoj sporta, Opštine i zakupca, a usvojen je i izveštaj Komisije o otudjenju gradskog gradjevinskog zemljišta. Radi se o odlukama neophodnim za realizaciju projekta izgradnje Turističko-sportsko-rekreativnog centra na prostoru Gradskog bazena i Kiseljaka. Na osnovu sprovedenog javnog oglasa i prikupljanja pismenih ponuda, novi vlasnik parcele, pored bazena i zakupac bazena na 50 godina, je firma " Voda Sindjelić RUC Žderlo" iz Petrovca na Mlavi. Parcela površine 2.71 hektara prodata je za 9,886,218 dinara (početna cena 300 evra po aru).


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 27.04.2017.
Problemi sa semaforima na Koloniji: Za popravku potrebna velika finansijska sredstva (VIDEO)
Na raskrsnici Bulevara Kralja Petra I i Dimitrija Tucovića semafori već duže vreme ne rade, pa su saobraćajne nezgode učestale
Postavljeno: 27.04.2017.
Bokser Goše Dušan Janjić na "Beogradskom pobedniku"
Talentovani Palančanin nastupa kao reprezentativac Srbije u kategoriji do 52 kg
Postavljeno: 27.04.2017.
12. Nedelja imunizacije: U opštini Smederevska Palanka vakcinisano 98% dece
Da bi se postigao kolektivni imunitet neophodno je da vakcinacijom bude obuhvaćeno najmanje 95 odsto mališana, tvrde stručnjaci. U opštini Smederevska Palanka čak 98% dece je vakcinisano, podaci su Službe Dečjeg i školskog dispanzera Doma zdravlja.
 

 
 
Kursna lista