Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
V.d. direktora Nikola Ristić: OB “Stefan Visoki” za sada ne ulazi u COVID režim rada
Postavljeno: 07.07.2020.


Pacijenti oboleli od Korona virusa pored infektivnog odeljenja hospitalizovaće se na još jednom odeljenju Bolnice

Ministar zdravlja u Vladi Srbije, Zlatibor Lončar, najavio je krajem protekle sedmice mogućnost da pored požarevačke, smederevske i aranđelovačke bolnice I OB “Stefan Visoki” postane COVID bolnica.

Nakon niza sastanaka koji su održani, odlučeno je da Palanačka bolnica za sada ne ulazi u COVID sistem, već da će za hospitalizaciju pacijenata pored infektivnog biti izdvojeno još jedno odeljenje na četvrtom spratu ove zdravstvene ustanove, potvrdio je za našu televiziju v.d. direktora OB “Stefan Visoki” Nikola Ristić.

“Obezbedili smo za sada dodatnih 30 do 50 kreveta, na četvrtom spratu Bolnice, gde će biti hospitalizovani građani naše i opštine Velika Plana, rekao je Ristić.

On je još napomenuo da ukoliko bude bilo potrebe, ovi kapaciteti će biti prošireni, ali da to zavisi od epidemiološke situacije.

“Trenutno je na infektivnom odeljenju hospitalizovano 15 pacijenata sa srednjom i težom kliničkom slikom, različite starosne dobi”, rekao je v.d. direktor Bolnice.

Na pitanje da li ima dovoljno medicinskog osoblja, zaštitne opreme i testova, on je istakao da je svega ima dovoljno i da se poslednjih dana testira više ljudi.

Inače, OB “Stefan Visoki” raspolaže sa 4 mobilna i jednim kliničkim respiratorom. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, prema rečima nadležnih leče se pacijenti čije zdravstveno stanje ne zahteva mehaničku ventilaciju, a ukoliko do toga dođe oni se transportuju u tercijarne ustanove.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.01.2021.
Neuspeh palanačkih košarkašica u Drugoj ligi Srbije: Ljubovija- Sistem 60:54
Jedanaesti poraz Palančanki
Postavljeno: 16.01.2021.
SEĆANJA: Šest godina od smrti Miodraga Markovića- Žabarca čuvenog fudbalskog sudije iz Smederevske Palanke
Uspešno je sudio na utakmicama Zvezdi, Partizanu, Dinamu, Hajduku....
Postavljeno: 16.01.2021.
Poraz palanačkih košarkaša u Drugoj ligi Srbije: Bor- Mladost 57:55
Ovim neuspehom Palančani su izgubili šanse za plej-of i plasman u viši stepen takmičenja
 


 
 
Kursna lista