Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
V.d. direktora Nikola Ristić: OB “Stefan Visoki” za sada ne ulazi u COVID režim rada
Postavljeno: 07.07.2020.


Pacijenti oboleli od Korona virusa pored infektivnog odeljenja hospitalizovaće se na još jednom odeljenju Bolnice

Ministar zdravlja u Vladi Srbije, Zlatibor Lončar, najavio je krajem protekle sedmice mogućnost da pored požarevačke, smederevske i aranđelovačke bolnice I OB “Stefan Visoki” postane COVID bolnica.

Nakon niza sastanaka koji su održani, odlučeno je da Palanačka bolnica za sada ne ulazi u COVID sistem, već da će za hospitalizaciju pacijenata pored infektivnog biti izdvojeno još jedno odeljenje na četvrtom spratu ove zdravstvene ustanove, potvrdio je za našu televiziju v.d. direktora OB “Stefan Visoki” Nikola Ristić.

“Obezbedili smo za sada dodatnih 30 do 50 kreveta, na četvrtom spratu Bolnice, gde će biti hospitalizovani građani naše i opštine Velika Plana, rekao je Ristić.

On je još napomenuo da ukoliko bude bilo potrebe, ovi kapaciteti će biti prošireni, ali da to zavisi od epidemiološke situacije.

“Trenutno je na infektivnom odeljenju hospitalizovano 15 pacijenata sa srednjom i težom kliničkom slikom, različite starosne dobi”, rekao je v.d. direktor Bolnice.

Na pitanje da li ima dovoljno medicinskog osoblja, zaštitne opreme i testova, on je istakao da je svega ima dovoljno i da se poslednjih dana testira više ljudi.

Inače, OB “Stefan Visoki” raspolaže sa 4 mobilna i jednim kliničkim respiratorom. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, prema rečima nadležnih leče se pacijenti čije zdravstveno stanje ne zahteva mehaničku ventilaciju, a ukoliko do toga dođe oni se transportuju u tercijarne ustanove.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.08.2020.
Palanački košarkaš David Miladinović karijeru nastavlja u Slovačkoj
Svojevremeno jedan od najtalentovanijih centara u Evropi i član Crvene zvezde i FMP-a pred novim izazovom u ekipi Iskra Svit
Postavljeno: 05.08.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 5. avgusta u Podunavskom okrugu ukupno 1035 slučajeva Covida-19
Broj novih slučajeva: Smederevo 3, Velika Plana 2, Smed. Palanka bez novozaraženih
Postavljeno: 05.08.2020.
Održano žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđen raspored za novu sezonu Podunavsko-šumadijske fudbalske zone
U 1. kolu fudbaleri Jasenice 2017 dočekuju Zvižd iz Kučeva
 


 
 
Kursna lista