Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
IN MEMORIAM: Goran Milićević
Postavljeno: 10.07.2020.


Vrsni muzičar, šef orkestra KUD Abrašević i saradnik TV Jasenice

KUD Abrašević u Smed. Palanci je objavio tužnu vest o smrti Gorana Milićevića, vrsnog muzičara i dugodišnjeg saradnika TV Jasenice:

"Obaveštamo članove, prijatelje i saradnike da nas je danas prerano napustio naš dugogodišnji šef orkestra Goran Milićević.

Gorane, trag koji si ostavio u Abraševiću biće neizbrisiv a tvoj odlazak nenadoknadiv.

Bio si predan muzičar, kompozitor, aranžer a najviše vrstan umetnik i sjajan pedagog; dobar drug i prijatelj. Abrašević bez tebe neće biti isti. 

Porodici izjavljujemo najdublje saučešće.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno javljeni."

Još jedan tekst odnosi se na biografiju preminulog Gorana Milićevića:

"Sa velikim bolom i tugom vas obaveštavamo da nas je usled borbe sa virusom COVID-19, 10. jula 2020. godine napustio Goran Milićević, dugogodišnji muzički urednik, šef orkestra, muzički aranžerista i instrumentalno vokalni pedagog u KUD-u „ Abrašević“ u Smederevskoj Palanci.
 
Sa izrazitim rezultatima u oblasti muzičke pedagogije, ovaj vrsni muzičar, vođa i veoma zapaženog benda „Boja noći“, svoja znanja i veštine nesebično je delio sa svojim kolegama – muzičarima širom naše zemlje, a i u inostranstvu.
 
Više od 15 godina radio je na pomenutim pozicijama i stvaralaštvu, kao i očuvanju srpske i romske tradicionalne muzike u Kulturno umetničkom društvu „Abrašević“ zbog čega se sa sigurnošću može reći da je jedan od najvećih ambasadora muzičke kulture i tradicije u čitavom regionu. 
 
Svoja znanja i veštine nesebično je delio sa decom i odraslima. Ostaće zauvek upamćen po izrazito autentičnim metodama pedagoškog rada a i po ogromnoj ljubavi koju je uživao od svojih učenika i učenica.
 
Autor je mnogih muzičkih sadržaja i programa koji su krasili TV ekrane, između ostalog i „Pesmoljublje“ i „Metronom“. Pred poslednju životnu borbu pripremao je muzički koncert koji je za cilj imao da spoji i predstavi gotovo sve žanrove svih muzičkih epoha, a sve to u pripremi sa našim amaterima pevačima i sviračima. 
 
Odlikovan je poveljama, diplomama i inostranim sertifikatima za svoj doprinos tradicionalnoj muzici u Srbiji, Bosni, Turskoj i Crnoj Gori. Izuzetnu nagradu za muzički aranžman i metodički rad sa narodnim orkestrom i pevačima sa međunarodnog takmičenja u Republici Bugarskoj osvojio je pre samo 8 godina.
 
Stvaralac je mnogih nikada neobjavljenih kompozicija u narodnom duhu, a po ugledu na stvaralaštvo naših predaka, kao i drugih nacionalnih manjina.
 
Goran je pre svega bio izuzetan muž, otac, brat, sin i prijatelj, pa tek onda kolega i učitelj. Opraštamo se od jednog od najvećih maestra našeg kraja ovog doba. Najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i kolegama. 
 
Usled nepovoljne epidemiološke situacije u zemlji, komemoracija ovom izuzetnom umetniku će biti održana naknadno. 
 
Poslednji pozdrav i veliko hvala za svaku reč, notu, pesmu, igru, savet i nesebičnu ljubav dragi naš Gorane."


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 05.08.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 5. avgusta u Podunavskom okrugu ukupno 1035 slučajeva Covida-19
Broj novih slučajeva: Smederevo 3, Velika Plana 2, Smed. Palanka bez novozaraženih
Postavljeno: 05.08.2020.
Održano žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđen raspored za novu sezonu Podunavsko-šumadijske fudbalske zone
U 1. kolu fudbaleri Jasenice 2017 dočekuju Zvižd iz Kučeva
Postavljeno: 05.08.2020.
Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u MZ "Donji grad"
Akcija će biti održana u terminu od 9 do 14 časova.
 


 
 
Kursna lista