Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 76. sednica Veća opštine Smederevska Palanka
Postavljeno: 04.11.2020.


Na dnevnom redu 29 tačaka

Na dnevnom redu 76. sednice Veća opštine Smederevska Palanka bilo je ukupno 29. tačaka. Doneta je odluka o raspisivanju javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta opštine za podsticanje projekata od javnog interesa koja realizuju udruženja za 2020. godinu.

Oformljena je komisija za dodelu nagrada učenicima i studentima-mladim talentima, a raspisivanje konkursa za dodelu ove jednokratne pomoći iz budžeta lokalne samouprave učekuje se narednih dana.

Kao petu tačku dnevnog reda članovi veća su usvoji izmenu odluke o rasporedu radnog vremena u oblasti prometa na malo, turizma, ugostiteljstva, zanatstva i drugih uslužnih delatnosti na teritoriji opštine Smederevska Palanka, koja podrazumeva to da u vreme vanrednog stanja, vanredne situacije, pandemije i drugih elementarnih nepogoda privredni subjekti obuhvaćeni ovom odlukom su dužni da se pridržavaju radnog vremena koje propiše Vlada Srbije ili Štab za vanredne situacije naše opštine.

Takođe, za nepoštovanje ove odluke propisane su kazne u rasponu od 20.000 do 120.000 dinara za fizička, pravna lica ili preduzetnike.

Na ovom zasedanju izmenjena je Odluka o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji opštine Smederevska Palanka, kao i odluke o visini i načinu plaćanja naknade za korišćenje javnih površina i privremenom oslobađanju plaćanja komunalne takse za oblast privređivanja igara na sreću, i nakande za korišćenje prostora na javnim površinama u poslovne i druge svrhe.

Razmatran je i usvojen izveštaj Odeljenja za finansije o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci tekuće godine, koji u prihodnom delu iznosi 83% za pomenuti period dok je u rashodnom 77 %  od 1. januara do 30. septembra 2020. godine.

Usvojene su i izmene i dopune godišnjih programa i programa subvencija za pojedina javna preduzeća i ustanova koja posluju na teritoriji opštine Smederevska Palanka, a članovi Veća su razmatrali i tekuća pitanja vezana za zahteve građana I institucija.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.11.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 23. novembra uveče potvrđena još 74 nova slučaja Covida-19 u Podunavskom okrugu
Broj novih slučajeva: Smederevo 68, Smed. Palanka 4, V. Plana 2
Postavljeno: 23.11.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 23. novembra potvrđeno 230 novih slučajeva Covida-19 u Podunavskom okrugu
Broj novih slučajeva: Smederevo 129, Smed. Palanka 80, Velika Plana 21
Postavljeno: 23.11.2020.
EPS Distribucija: U utorak, 24. novembra, bez struje potrošači u selu Pridvorice i u delu Cerovca
Razlog su radovi na održavanju transformatorskih stanica
 


 
 
Kursna lista