Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Koncert Kragujevačkog orkestra akordeonista u CZK "Smederevo" u subotu 28. novembra
Postavljeno: 27.11.2020.


Koncert se održava bez publike a snimak će biti objavljen na zvaničnom youtube kanalu ove kulturne ustanove

Kragujevački akademski orkestar akordeonista koji donosi autentično muzičko iskustvo uz negovanje visokog kvaliteta održaće koncert u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo u subotu, 28. novembra.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije ovaj muzički događaj koji pokazuje u punom sjaju i uz ozbiljne standarde mogućnosti orkestra harmonika odigraće se bez publike. 

Kompletan koncert ovog jedinstvenog orkestra koji nastupa pod dirigentskom upravom uglednog profesora Predraga Kostovića biće snimljen i emitovan na zvaničnom youtube kanalu Centra za kulturu Smederevo. Termin premijernog emitovanja biće blagovremeno objavljen, a snimak će trajno ostati dostupan za praćenje svima koji su zainteresovani. 

 
Na koncertnom repertoaru su Uvertira za operu „Ruslan i Ljudmila“ Mihaila Glinke, Milonga del angel, delo znamenitog argentinskog kompozitora Astora Pijacole tokom čijeg izvođenja će kao solista na bandoneonu nastupati Petar Mirkov, Milonga iz duplog koncerta za gitaru i bandoneon Astora Pijacole (solisti Dušan Mirkov, gitara i Petar Mirkov, bandoneon), Španska igra Manuela de Falje, Muzika iz filma Cinema Paradiso, koju je komponovao Enio Morikone (solista Katja Pupovac, frula), U svet V. Nikolova (solista Katja Pupovac, frula), Balada nerođenih, kompozicija Bore Dugića (solista Katja Pupovac, frula) i Dancon br. 2, delo koje je komponovao Arturo Markez (solista Katja Pupovac, frula).
 
Kragujevački akademski orkestar akordeonista osnovan je 2018. godine, sa ciljem da domaćoj i inostranoj publici ponudi autentičan zvuk orkestra harmonika na visokom profesionalnom nivou. Orkestar akordeonista čine studenti i profesori kragujevačkog Filološko umetničkog fakulteta na katedri za harmoniku, kao i profesori Muzičke škole u Kragujevcu. Katedra za harmoniku kragujevačkog FILUMA je jedna od najpriznatijih katedri u Evropi, o čemu svedoče osvojene nagrade na najprestižnijim svetskim takmičenjima.
 
 
 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.01.2021.
OB "Stefan Visoki": Na lečenju od Kovida 69 pacijenata, završena imunizacija zdravstvenih radnika "Fajzer-BioNtek" vakcinom
Naredne nedelje počinje imunizacija ruskom Sputnjik V vakcinom, za zadravstvene radnike koji su se za nju opredelili
Postavljeno: 15.01.2021.
Drugo polugodište za osnovce i srednjoškolce počinje 18. januara po modelu nastave koji se primenjivao od septembra
Prema ovim uputstvima, učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok će stariji osnovci nastavu pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama
Postavljeno: 15.01.2021.
Poraz palanačkih košarkašica u Drugoj ligi Srbije: Sistem- Srem 51:63
Deseti poraz Palančanki
 


 
 
Kursna lista