Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Čelnik palanačke opštine Nikola Vučen na sastanku sa ministarkom Majom Gojković u Ministarstvu kulture i informisanja: Palanka dobija Trg kulture!
Postavljeno: 14.01.2021.


Realizacija tri značajna projekta u ovoj godini

Predstavnici opštine Smederevska Palanka, predvođeni predsednikom Nikolom Vučenom, su boravili u sedištu Ministarstva kulture iinformisanja, gde sa ministarkom Majom Gojković razgovarali o realizaciji tri značajna projekta.

To je potvrdio čelnik palanačke lokalne samouprave Nikola Vučen:  

"Danas smo u Ministrstvu kulture i informisanja održali sastanak sa" ministarkom, Majom Gojković gde smo razgovarali o budućim projektima koji se odnose na razvoj kulture i obnovi kulturnih ustanova i objekata u našoj opštini. Opština Smederevska Palanka, do 1. februara ove godine učestvovaće sa tri projekta na konkursu koji je  raspispisalo Ministrastvo kulture i informisanja, „Gradovi u fokusu“.

Prvi projekta koji pripremamo je rekonstrukcija Kulturnog centra, što podrazumeva adaptaciju i osavremenjavanje pozorišne sale, zamenu kompletne električne instalacije, rekonstrukciju krova, fasade i zamenu  stolarije.

Drugi projekat se odnosi na obnovu krova i fasade zgrade Narodnog muzeja, čime će se završiti kompletna rekonstrukcija ove kulturne ustanove.

Treći, i najinteresantniji projekat, čije idejno rešenje je već odrađeno, jeste izgradnja Trga kulture ispred zgrade gradske biblioteke „Milutin Srećković“. Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija dela ulice 10. oktobara, od pešačke zone do već uređene Francuske ulice. To podrazumeva i postavljanje nove led rasvete i sadnju mladih stabala. Trg kulture u svom sastavu imaće anfiteatar koji će služiti za održavanje kulturnih večeri, koncerata na otvorenom i raznih muzičko-plesnih programa. Pored toga, što će Trg kulture biti prvenstveno namenjen kulturnim dešavanjima, dobićemo novu pešačku zonu za odmor i uživanje. Na tom mestu predviđena je i izgradnja prve velike česme u gradu.

Zahvalni smo Ministarstvu kulture i informisanja, posebno ministarki, Maji Gojković, na podršci koju pruža za razvoj kulture u našoj opštini. Takođe veliku zahvalnost dugujemo i samostalnoj savetnici u oblasti pozorišno-plesnog stvaralaštva i ustanova kulture iz oblasti scenskog i scensko-muzičkog stvaralaštva u ministarstvu kulture, Đurđijani Jovanović za trogodišnju saradnju i podršku."


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.02.2021.
Izložba slika Bojane Torlak 26. februara u CZK Smederevo
Izložba će biti otvorena do 15. marta.
Postavljeno: 25.02.2021.
Opština Rača realizuje projekat sanacije i očuvanja starog hrasta i zapisa kod crkve brvnare u Sepcima
Očekuje se da stručna lica daju procenu i analize i da se realizuje projekat saniranja starog hrasta.
Postavljeno: 25.02.2021.
Od danas nove cene putarina u Srbiji
Poskupljenje će najviše osetiti vozači kamiona, koji inače i najskuplje plaćaju prolaz auto-putevim.
 


 
 
Kursna lista