Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Nikola Vučen najavio projekat opremanja i uređenja jezera Kudreč u Smederevskoj Palanci
Postavljeno: 23.01.2021.


Cilj nam je da našu gradsku oazu pretvorimo u lepo i savremeno mesto za kupanje, odmor i rekreaciju, kaže Vučen

Nikola Vučen, predsednik opštine Smed. Palanka, najavio je projekat uređenja jezera Kudreč, velikog turističkog potencijala:

"Danas smo pokrenuli inicijativu za uređenje i opremanje jezera Kudreč. Naime, ideja je da prvenstveno odradimo infrastrukturne radove, uredimo deo za kupače i napravimo peščanu plažu sa ležaljkama, tuševima i toaletima, izgradimo pešačke i trim staze, igralište za decu i prostor za ostale rekreativne aktivnosti.

Jezero Kudreč je atraktivna lokacija u našem gradu i u letnjim danima tu se okuplja veliki broj naših sugrađana. Cilj nam je da našu gradsku oazu pretvorimo u lepo i savremeno mesto za kupanje, odmor i rekreaciju.

Prvu fazu radova realizovaćemo u toku ove godine, a u narednoj godini uslediće realizacije drude faze uređenja jezera. Moraćemo da radimo temeljno i u dve faze zbog nerešenih imovisnko-pravnih odnosa još od kako jezero Kudreč postoji. U tome će nam pomoći stručnjaci iz  preduzeća Srbija Vode i Vodoprivrede.

Na čelu sa načelnicom Opštinske uprave, opštinskim pravobranilaštvom, najveću podršku i poverenje  očekujem od mog tima mladih, ambicioznih i stručnih ljudi lokalne samouprave, koji su od nemogućeg napravili moguće, odnosno omogućili su da se na prostoru koji je bio predviđen da bude najveća regionalna deponija u okruženju Guberaš, sagradi jedna od najsavremenijih fabrilka u ovom delu Srbije - Kjungšin kejbl, koja će uskoro zvanično biti otvorena. 

Veoma nam je važno da jezero Kudreč, ekološki dragulj našeg grada, bude očuvan i da služi, kako najmlađim tako i najstarijim sugrađanima, kao mesto gde će naći mir za uživanje i opuštanje. Uskoro ćemo izaći sa konkretnim projektom i upoznati naše sugrađane, ali sam siguran da će jedan od najvećih turističkih potencijala naše opštine dobiti novi sjaj."
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.02.2021.
Izložba slika Bojane Torlak 26. februara u CZK Smederevo
Izložba će biti otvorena do 15. marta.
Postavljeno: 25.02.2021.
Opština Rača realizuje projekat sanacije i očuvanja starog hrasta i zapisa kod crkve brvnare u Sepcima
Očekuje se da stručna lica daju procenu i analize i da se realizuje projekat saniranja starog hrasta.
Postavljeno: 25.02.2021.
Od danas nove cene putarina u Srbiji
Poskupljenje će najviše osetiti vozači kamiona, koji inače i najskuplje plaćaju prolaz auto-putevim.
 


 
 
Kursna lista