Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
U opštini Smederevska Palanka počeo otkup parcela za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda
Postavljeno: 06.04.2021.


Potpisuju se ugovori o otkupu parcela u pet katastarskih opština Palanka: Golobok, Ratari, Kusadak, Azanja i Bačinac, potrebnih radi izgradnje sistema za postrojenje prerade otpadnih voda.

U opštini Smederevska Palanka počeo je otkup parcela i rešavanje pravno-imovinskih odnosa kako bi se stvorili uslovi za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine.
-Danas, drugi dan za redom, potpisujemo ugovore o otkupu parcela u pet katastarskih opština Palanka: Golobok, Ratari, Kusadak, Azanja i Bačinac, potrebnih radi izgradnje sistema za postrojenje prerade otpadnih voda. Na ovaj način, rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, naša Opština stiče mogućnost potpisivanja ugovora o investiranju sa kineskom kompanijom i Ministarstvom građevinarstva za početak radova.Želimo da u naredne tri godine obezbedimo da svako domaćinstvo na teritoriji naše opštine dobije vodovodnu i kanalizacionu mrežu, izjavio je predsednik Opštine, Nikola Vučen.

Opština Smederevska Palanka jedna od 65 opština u Srbiji koja je dobila projekat “Čista Srbija”, čime su se stvorili uslovi za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine. Projekat finasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovim projektom opština Smederevska Palanka dobiće vodovod i kanalizaciju na preko 80 odsto svoje teritorije.Izgradnja postrojenja trebalo bi da počne do kraja ove godine.

iZVOR: smederevskapalanka.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.04.2021.
Palančanka Ivana Katanić predvodila košarkašice Crvene zvezde do četvrte uzastopne titule prvakinja Srbije!
U odlučujućoj utakmici protiv Art basketa Ivana je bila MVP sa sjajnim učinkom 17 poena, 12 asistencija, 7 skokova
Postavljeno: 12.04.2021.
OB "Stefan Visoki": Tokom vikenda 135 pacijenata na lečenju od Covida-19, 3 osobe na respiratorima
Nadležni i dalje apeluju na građane da se pridržavaju svih epidemijskih mera i da se vakcinišu, jer na taj način štite sebe ali i druge.
Postavljeno: 12.04.2021.
Dom zdravlja S. Palanka: Za vikend 33 pozitivnih, 268 pregleda
32 odrasla pacijenta i jedno dete su imali pozitivan test tokom vikenda.
 


 
 
Kursna lista