Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Zanimljivosti
Ideje za uređenje male terase
Postavljeno: 21.07.2015.


Terase male kvadrature ne moraju nužno biti neupotrebljive, naprotiv, mogu se uz malo truda i kreativnosti urediti tako da budu idealan kutak za odmor.

Kod male terase, kao i kod svakog malog prostora, važno je razmotriti i osmisliti svaki sitan detalj. Evo nekoliko fantastičnih ideja koje će vam sigurno povećati svakodnevno uživanje.

 
Samo najneophodnije

 
Na terasu stavite samo ono najneophodnije – mesto za sedenje i mali sto. Ukrasite ogradu sa cvećem i nekim interesantnim detaljima i vaša terasa je spremna za uživanje.
 
Madrac za čitanje

 
Napravite udoban kutak za čitanje uz pomoć nekoliko mekih jastuka. Kada vam zatreba malo mira, znate gde ćete pronaći.

 
Malo boja
 
Okrečite na terasi jedan zid koji će da se uklopi u dezen jastuka.

 
Lepota zelenila
 
Možete zasaditi različite biljke i da im napravite neophodan prostor za rast i razvoj na terasi. Na primer: biljke koje puze i koje se penju po zidu su super.

 
Vesele boje
 
Dodajte malo radosti na vašoj terasi tako što ćete staviti šarene šoljice, stolice, zavese i nekoliko ukrasa.
Jednostavnost
Za vaš mali prostor da bi izgledao uredno, odlučite se za jednu vrstu cveća i samo nekoliko ukrasa u svetlijim bojama, kao što su tepisi i podmetači.
 
Fioke i police
 
Fioke i police su uvek korisne, pa će vam tako uštedeti prostor i na terasi. Iskoristite fioke za sedenje tako što ćete staviti jastučiće na njih, a police za cveće i ukrase.
 
 
Drvena ograda
 
Drvena ograda može da bude idealno mesto za kačenje biljaka, kao i mesto za romantične svetiljke.

 
Funkcionalan nameštaj
 
Uvek birajte komade nameštaja koje možete lako da premeštate i koji ne zauzimaju puno prostora. Trščane stolice, jastuci i podesivi stolovi su idealni za male terase da izgledaju prostrano i udobno.
 
Uz malo kreativnosti i mnogo ljubavi, vaše omiljeno mesto može da izgledati kao prava mala oaza za odmor od napornog dana.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 14.12.2017.
U malom broju zgrada u Palanci obavljen izbor upravnika i registracija: Rok za prijavu se produžava
U predviđenom roku u Palanci je prijavljeno 45 stambenih jedinica. U kancelariji 213 u zgradi opštine mogu se dobiti neophodni obrasci i obaviti regisitracija.
Postavljeno: 14.12.2017.
Narodni muzej: Predavanje "Srpska stradanja u 20. veku (petak, 18 sati)
Tom prilikom će se svima nama predstaviti Muzej žrtava genocida, na čelu sa direktorom dr Veljkom Ćuriđem Mišinom, Nemanja Devic sa svojom knjigom "Smederevski kraj u II svetskom ratu, žrtve rata", kao i Bojan Arbutina.
Postavljeno: 14.12.2017.
Biblioteka "Milutin Srećković" proslavila Dan bibliotekara: Najvernijim čitaocima na poklon knjige i članska karta za 2018. godinu
Ideja je bila da se nagradi ljubav prema knjizi i da se privuku novi članovi. Najmlađi nagrađeni citalac je Đorđe Đorđević, učenik četvrtog razreda OŠ HIM.
 

 
 
Kursna lista