Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Opštinski štab za vanredne situacije: Nastavlja se pojačan inspekcijski nadzor sprovođenja mera, predloženo da MEŠ "Goša" od ponedeljka pređe na online model nastave, ostale obrazovne ustanove i dalje idu kao do sada po 1. modelu
Postavljeno: 14.09.2021.


Zbog pogoršane epidemijske situacije Štab je usvojio zaključak da se izvrši dezinfekcija svih objekata u svim vrtićima PU Čika Jova Zmaj.

Danas je održana još jedna sednica opštinskog štaba za vanredne situacije. Na dnevnom redu bile su tri tačke i to analiza aktuelne epidemiološke situacije, zatim donošenje zaključka o dezinfekcionim i drugim zaštitnim merama u cilju poboljšanja epidemiološke situacije, kao i odluka o modelu nastave za osnovne i srednje škole sa područja opštine S. Palanka.

Epidemijsku situaciju koja je okarketrisana kao nepovoljna sa daljom tendencijom pogoršanja u naredne dve nedelje, obrazložio je dr Milan Matejić. v.d. direktora Doma zdravlja, koji je imeđu ostalog istakao da poslednjih dana najveći udeo u procentu zaraženih čine deca.

Na osnovu analize aktuelne epidemijske situacije i izveštaja Odeljenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine S. Palanka, koje je u prethodnih 7 dana obavilo 108 nadzora, od toga 70 u trgovinama i 38 u ugostiteljskim objektima, donet je zaključak da se pojačan nadzor koji će se obavljati u saradnji sa nadležnim republičkim inspekcijama nastavi i dalje.

Takođe, zbog pogoršane epidemijske situacije Štab je usvojio zaključak da se izvrši dezinfekcija svih objekata u svim vrtićima PU “Čika Jova Zmaj”.

Zbog 6 odeljenja koja su upućena na online nastavu u MEŠ “Goša” predloženo je da od narednog ponedeljka, ova obrazovna ustanova kompletno pređe na treći model nastave koji podrazumeva online.


Nešto bolja situacija, kada je u pitanju broj zaraženih učenika i nastavnika od koronavirusa je u druge dve srednje škole, tako da je za sada predlog da SS “Žikica Damnjanović” i “Palanačka gimnazija” nastavu pohađaju po prvom modelu, kao i do sada.

U osnovnim školama na teritoriji naše opštine epidemijska situacija je povoljnija tako da je Štab predložio da se nastava I dalje odvija uredno, po prvom modelu.  

Ipak, konačnu odluku doneće Ministarstvo prosvete do kraja ove sedmice, kada će biti objavljen spisak modela nastave, kao što je to praksa bila do sada.

Inače, na ovom zasedanju se nije raspravljalo o odluci o održavanju Krstovdanskog vašara, a sledeća sednica je zakazana za neredni utorak, 21. septembar u 12 časova.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.09.2021.
Međunarodna izložba "I na kraju-svetlost" u Memorijalnoj galeriji "Dušan Starčević" u Palanci
U nedelju, 26. septembra, u 18 časova
Postavljeno: 23.09.2021.
OB "Stefan Visoki": Na lečenju od koronavirusa 80 pacijenta, 3 osobe su preminule
Na Kovid pedijetriji, zbog teže kliničke slike, hospitalizovano je troje dece
Postavljeno: 23.09.2021.
Dom zdravlja S. Palanka: 49 novozaraženih, 268 pregleda pacijenata
Pozitivan test su imali 33 odrasle osobe i 16 deteta.
 


 
 
Kursna lista