Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Đaci osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije u školskim klupama i ove sedmice
Postavljeno: 03.12.2021.


Ministarstvo prosvete svake nedelje četvrtkom pravi presek situcije u školama i ovo je već treća nedelja sa neposrednim modelom nastave

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će se nastava u Srbiji i sledeće sedmice odvijati neposredno, odnosno da će đaci ići u škole.

Ministarstvo prosvete svake nedelje četvrtkom pravi presek situcije u školama i ovo je već treća nedelja sa neposrednim modelom nastave.

Nepunih hiljadu učenika je u ovom trenutku zaraženo koronavirusom, što je 0,15 odsto, ali to je statistika i važno je da edukacijom i radom i sa učenicima i sa nastavnicima promovišemo primenu epidemoloških mera, ali i podižemo svest o potrebi da se sa ovom pošasti izborimo, a put ka tome je vakcina, rekao je Branko Ružić.

"Bilo je reči o ranijem terminu raspusta, a za sve nas je na prvom mestu zdravlje učenika. Inicijalna ideja je bila da raspust otpočne dve nedelje ranije da su ostali loši parametri, međutim, kako brojke padaju, a kako je situacija u školama dobra, odlučili smo da radimo po kalendaru koji je i propisan. Ako dođe do pogoršanja primenjivaćemo primerene mere", naveo je Ružić.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.01.2022.
Kompanija Kyngshin Cable organizuje "Otvorena vrata" fabrike i razgovore sa kandidatima za posao od 24. januara do 10. februara
Razgovori za posao će se obavljati u fabrici od 14 do 15 časova
Postavljeno: 19.01.2022.
Sutra isplate socijalnih davanja za decembar mesec
Isplata će se obaviti preko Banke Poštanske štedionice i na šalterima pošta.
Postavljeno: 19.01.2022.
19. januar - Svetski dan kokica
Nutricionisti poručuju da kokice ne goje, samo ako se pripreme bez ulja ili sa minimalnom količinom, kao i bez soli.
 


 
 
Kursna lista