Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Još jedan filmski vikend u Palanci
Postavljeno: 15.10.2015.


Projekcije su zakazane za subotu i nedelju, 17. i 18. oktobar

U organizaciji Kulturnog centra, u subotu i nedelju 17. i 18. oktobra, u Palanci će biti prikazani novi filmski hotovi. Na repertoaru će se naći animirani film, zatim jedna fantazija kao i jedan naučna-fantastika koji će ljubitelji sedme umetnosti moći da pogledaju Sali Gradskog pozorišta.
 
U subotu, 17. oktobra, u 12h, 16h i 18 časova zakazane su projekcije animiranog fimla „Hotel Transilvanija 2“ u 3D tehnologiji. Ovo je nastavak filma iz 2012. godine i u centru pažnje je i dalje Drakulin hotel koji je u početku za goste primao samo čudovišta, ali sada je situacija malo drugačija pa je on otvoren i za ljude.  Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola čovek, a pola vampir) ne pokazuje znake pravog vampira. Ali niko nije svestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čistokrvne vampirske krvi – i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak – stvari će postati vrlo… pa komplikovane!
 
Takođe u subotu, 17. oktobra, u 20 časova, gledaoci će još jednom imati prilike da pogledaju naučno-fantastični film u režiji Ridlija Skota „Marsovac-spasilačka misija 3D“ u kome glavne uloge tumače Met Dejmon, Kejt Mara i Džesika Čestejn.
 
U nedelju, 18. oktobra, na repertora će se, u 16 časova, naći najpe nova pustolovina koja govori o počecima najdražih likova iz priče koju je napisao J.M. Bari „Pan – putovanje u zemlju Nedođiju 3D“. Petar je nestašan dvanaestogodišnjak neodoljivog buntovničkog duha koji mu ne pomaže u mračnom londonskom sirotištu u kojem provodi život. Ipak, jedne potpuno neverovatne noći, Petar duhom odlazi u čarobnu zemlju pirata, ratnika i vila, zvanu Nedođija. U toj zemlji će pokušati da pronađe svoje mesto, a doživeće najneverovatnije avanture i preživeti borbe na život ili smrt, usput tražeći istinu o svojoj majci koja ga je davno ostavila. Nakon što se udruži sa novim prijateljima kako bi pobedio okrutnog pirata, Petar otkriva svoju sudbinu – postaće heroj koji će zauvek ostati zapamćen kao Petar Pan.
 
A za sve one koji u subotu propuste, u nedelju će opet imati prilike da pogledaju „Hotel Transilvaniju 2“ u 3D od 12h i 18 časova, kao i „Marsovac- spasilačka misija 3D“ od 20 časova.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.06.2018.
Domaćinstvo Sanje Petković iz Velike Plane su "laste izabrale": Nagrada za 80 gnezda!
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) dobilo je novog pobednika. U domaćinstvu Sanje Petković iz Velike Plane seoske laste su ove godine svile čak 80 gnezda. Porodica Petković će pored priznanja dobiti i nagradu od jedne tone kukuruza.
Postavljeno: 23.06.2018.
Bokser Goše Dušan Janjić u reprezentaciji Srbije na Mediteranskim igrama u Španiji!
Talentovani Palančanin sa još trojicom boksera biće učesnik velikog takmičenja
Postavljeno: 23.06.2018.
Predstava "Kokoška" palanačkog Gradskog pozorišta pobednik Republičkog festivala amaterskih pozortišta Srbije u Kuli
Predstava u režiji Pavla Jozića dobila ukupno 5 nagrada na prestižnoj 60. po redu manifestaciji
 

 
 
Kursna lista