Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Još jedan filmski vikend u Palanci
Postavljeno: 15.10.2015.


Projekcije su zakazane za subotu i nedelju, 17. i 18. oktobar

U organizaciji Kulturnog centra, u subotu i nedelju 17. i 18. oktobra, u Palanci će biti prikazani novi filmski hotovi. Na repertoaru će se naći animirani film, zatim jedna fantazija kao i jedan naučna-fantastika koji će ljubitelji sedme umetnosti moći da pogledaju Sali Gradskog pozorišta.
 
U subotu, 17. oktobra, u 12h, 16h i 18 časova zakazane su projekcije animiranog fimla „Hotel Transilvanija 2“ u 3D tehnologiji. Ovo je nastavak filma iz 2012. godine i u centru pažnje je i dalje Drakulin hotel koji je u početku za goste primao samo čudovišta, ali sada je situacija malo drugačija pa je on otvoren i za ljude.  Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola čovek, a pola vampir) ne pokazuje znake pravog vampira. Ali niko nije svestan činjenice da Drakulin stari i vrlo, staromodni otac Vlad dolazi u porodičnu posetu hotelu. A kada Vlad sazna da njegov praunuk nije čistokrvne vampirske krvi – i da je sada u hotelu Transilvanija čak i ljudima dozvoljen boravak – stvari će postati vrlo… pa komplikovane!
 
Takođe u subotu, 17. oktobra, u 20 časova, gledaoci će još jednom imati prilike da pogledaju naučno-fantastični film u režiji Ridlija Skota „Marsovac-spasilačka misija 3D“ u kome glavne uloge tumače Met Dejmon, Kejt Mara i Džesika Čestejn.
 
U nedelju, 18. oktobra, na repertora će se, u 16 časova, naći najpe nova pustolovina koja govori o počecima najdražih likova iz priče koju je napisao J.M. Bari „Pan – putovanje u zemlju Nedođiju 3D“. Petar je nestašan dvanaestogodišnjak neodoljivog buntovničkog duha koji mu ne pomaže u mračnom londonskom sirotištu u kojem provodi život. Ipak, jedne potpuno neverovatne noći, Petar duhom odlazi u čarobnu zemlju pirata, ratnika i vila, zvanu Nedođija. U toj zemlji će pokušati da pronađe svoje mesto, a doživeće najneverovatnije avanture i preživeti borbe na život ili smrt, usput tražeći istinu o svojoj majci koja ga je davno ostavila. Nakon što se udruži sa novim prijateljima kako bi pobedio okrutnog pirata, Petar otkriva svoju sudbinu – postaće heroj koji će zauvek ostati zapamćen kao Petar Pan.
 
A za sve one koji u subotu propuste, u nedelju će opet imati prilike da pogledaju „Hotel Transilvaniju 2“ u 3D od 12h i 18 časova, kao i „Marsovac- spasilačka misija 3D“ od 20 časova.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 28.07.2017.
Generalni direktor Goša FŠV: Radnici dobili deo zarada, ostalo će dobiti samo ako se vrate na posao i prekinu štrajk
Milutin Šćepanović tvrdi da je Vlada je u ovih 120 dana, koliko štrajk traje, isplatila radnicima po 60.000 dinara, novo rukovodstvo još po 70.000, sto je 130.000 za četiri meseca, za koje su vreme, primećuje, radili samo osam dana.
Postavljeno: 28.07.2017.
Palanački SPS obeležio 27 godina od osnivanja(VIDEO)
Na konferenciji za medije čelnici SPS-a u Palanci govorili o istorijatu stranke i aktuelnoj situaciji
Postavljeno: 28.07.2017.
Na kafi u Narodnom muzeju u Palanci: Antropolog u Azerotu i gošća Dr Ljiljana Gavrilović(VIDEO)
Druženje, razgovori, uz kaficu, sa uglednom gošćom na temu virtuelnog sveta i igara
 

 
 
Kursna lista