Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Milojičić: Čiste insinuacije, laži i besmislice su da namerno isključujemo vodu gradjanima, radovi na Fabrici vode razlog za restrikcije
Postavljeno: 20.11.2015.


Već za vikend treba očekivati normalizaciju vodosnabdevanja, tvrdi čelnik palanačke opštine

Nove restrikcije u vodosnabdevanju u Palanci. Zvanično, razlog su radovi na Fabrici vode u Trnovču, projektu Evropske unije i lokalnih samouprava Palanke i Velike Plane. Nezvanično, brojna su nagadjanja i kuloarske priče, pa i optužbe opozicione SNS da se gradjanima namerno isključuje voda, koje, navodno ima dovoljno i da je u pitanju kradja i uzimanje novca.

Tim povodom, za Televiziju Jasenica, predsednik Opštine S. Palanka, Radoslav Milojičić- Kena objašnjava trenutno stanje i nova isključenja vode:

" Ja se izvinjavam gradjanima zbog restrikcija i isključenja vode, ali razlozi su objektivni, ne zavise od nas i odnose se na radove na završetku izgradnje Fabrike vode u Trnovču, koja bi trebalo da bude završena u februaru i koja će trajno rešiti problem vodosnabdevanja u Palanci. Evropska unija je uložila 20 miliona dinara u revitalizaciju bunara na izvorištu u Palanci i svi bunari rade normalno.
 Sada je problem, što se na novu Fabriku vode u Trnovču, priključuje stari cevovod, koji se koristi za vodosnabdevanje. Tu ima mnogo teškoća, razlikuje se položaj cevi na terenu od onoga što piše u projektima, gubi se vreme dok se sve ne završi. Ali, mi nemamo nikakav utaicaj na izvodjača radova, to je regulisano ugovorima sa Evropskom unijom i moram da naglasim da su besmislice i insinuacije da mi namerno isključujemo vodu. Video sam da "tri žalosne sove", koje vode SNS u Palanci, tvrde kako je reč o nekoj kradji, kako smo ukrali pare... To su gluposti i gradjanima Palanke, kojima polažem račune, moram da kažem da nemamo nikakav uticaj, ni novac, ni od Fabrike vode, ni od revitalzacije bunara. Evropska unija raspisuje tender, bira Komisiju i izvodjača radova. Ni mi, ni opština Velika Plana nemasmo nijednog člana Komisije.
 Moram da odgovorim na te laži i da se još jednom izvinim gradjanima, što zbog radova, nemaju vode, ali vredi imati još malo strpljenja, jer je ovo kapitalni projekat, koji rešava decenijski problem. Očekujem da se za vikend situacija normalizuje", objasnio je čelnik lokalne samopuprave Radoslav Milojičić- Kena.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 29.04.2017.
Bokser Goše Dušan Janjić namučio evropskog prvaka na Beogradskom pobedniku: Sudije pomogle Abramovu!
Jedan od najtalentovanijih boksera u zemlji bio u najmanju ruku ravnopravan ruskom asu, ali su sudije bodovala 3:2 za Abramova. Janjić ozbiljan kandidat za Evropsko prvenstvo
Postavljeno: 29.04.2017.
IN MEMORIAM: Bora Vrbljanac (1936- 2017)
Poznati i priznati profesor, društveni i sportski rafdnik biće sahranjen u nedelju u 12 sati na Novom groblju Kamenac u Palanci
Postavljeno: 28.04.2017.
Državni sekretar Nino Brajović i urednici RTS-a Branko Stanković i Dragan Stojanović u poseti Vodicama: Odata počast Nenadu J. Ristiću (VIDEO)
Najavljena završna manifestacija Dana Pere Todorovića za 18. maj
 

 
 
Kursna lista