Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Opština Smederevska Palanka na Sajmu etno hrane i pića
Postavljeno: 26.11.2015.


Po drugi put palanačka opština je predstavila svoje etno potencijale za koje su posetioci pokazali veliko interesovanje.

Na 10. po redu Sajmu etno hrane i pića u Beogradu, među 400 i više izlagača iz zemlje i inostranstva i malobrojnih opština, našla se opština Smederevska Palanka. Pod pokroviteljstvom opštine svoje proizvode predstavilo je 6 udruženja i 6 privrednika. 
 
Udruženja koja su uzela učešće su: Turističko – zemljoradnički klub „Azanjska pogača“, Etno radionica „Anterija“, Udruženje kombajnera, ratara, voćara i stočara „Mezul“, Zavičajno – turističko udruženje „Vidovača“, Udruženje „Miloje Popović Đak“ i Udruženje „Stanoje Stamatović Glavaš. Navedena udruženja svoje mesto našla su na štandu Zadružnog saveza Srbije. 

Vredi istaći da je na ceremoniji svečanog otvaranja sajma nastupio KUD Abrašević iz Palanke, koji je svojim koreografijama izmamio aplauze brojnih posetilaca, gostiju i izlagača.

 
 
A privredni subjekti sa teritorije naše opštine koji su prezentovali svoje proizvode na štandu Regionalne privredne komore Požarevac su: Vinarija „Despotika“, vinarija „Podrum Madžić“, Fabrika za preradu voća i povrća „Voćar S&M“ DOO, preduzeće „Venenum Apis“ DOO, Institut za povrtarstvo DOO i Štark DOO. 
 
Inače, ovo je druga godina za redom da opština Smederevska Palanka učestvuje na Sajmu etno hrane i pića, a posetioci su pokazali veliko interesovanje za etno specijalitete iz našeg kraja. 
 
Na sajmu se predstavljaju proizvođači hrane i pića iz Srbije, Indije, Grčke, Makedonije i Republike Srpske, a preko zastupnika i proizvodjači iz Italije. Izloženo je više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.
 
Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković koja je istakla da "Srbija ima potencijale za proizvodnju tradionalnih proizvoda i da veliki broj malih poljoprivrednih gazdinstava mogu da se uključe u tu vrstu proizvodnje."
 
Tokom sva četiri dana trajanja sajma biće organizovani i stručni prateći programi iz oblasti zaštite geografskog porekla, receptutra, uvodjenje sistema kvaliteta, pravne zaštite, unapređenja pakovanja i metoda prodaje, a biće organizovana i izložba rukotvorina i Revija torti.
 
Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, a u subotu, 28. novembra do 17 sati. Za poslovne posetioce ulaz je besplatan, uz popunjavanje registracionog lista, a za ostale zainteresovane gradjane ulaznica košta 250 dinara, a za grupne posete 150 dinara. Cena parkinga je 100 dinara po satu.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.01.2018.
MUP: Hapšenje zbog ozbiljnih telefonskih pretnji osoblju Doma zdravlja u Palanci
U saopštenju Policijske uprave Smederevo se navodi da je T. M. (63) uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti
Postavljeno: 21.01.2018.
Palanački Dom zdravlja obeležava Evropsku nedelju prevencije raka grlića materice(VIDEO)
Za ponedeljak, u 13 sati, u opštinskoj sali, zakazano stručno predavanje
Postavljeno: 21.01.2018.
Pobeda palanačkih košarkaša na gostovanju u Aleksincu: Napredak- Mladost 67:72
Palančani ostvarili veoma važan trijumf u borbi za najviši plasman u Drugoj ligi Srbije
 

 
 
Kursna lista