Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Zanimljivosti
Pošta Srbije: Štampaju poštanske marke i sa vašim likom
Postavljeno: 26.01.2016.


"Pošta Srbije" nudi nesvakidašnju, ali atraktivnu uslugu. Najviše se traže markice za venčanja, krštenja, godišnjice braka.

Dezeni pozivnica za proslave i jubileje postali su i te kako raznovrsni, pa se mnogi trude da one budu što lepše i zanimljivije. Ukoliko se odlučite da pozivnicu, pismo ili čestitku pošaljete poštom, poseban originalni detalj može biti marka sa vašim likom. 
 
"Pošta Srbije" svim građanima i firmama nudi uslugu kreiranja personalizovane poštanske marke, na kojoj se mogu naći različiti motivi po ličnom izboru. Kako navode iz ovog preduzeća ona se najčešće štampa za venčanja, krštenja, proslave punoletstva, godišnjice braka ili pak za obeležavanje jubileja ili dana nekog preduzeća.
 
- Dešava se da bake i deke žele da urade marku za svoje unuke ili kumovi za prijatelje - objašnjava Vladan Đakovački iz JP "Pošta Srbije". - Tada se obavezno traži saglasnost trećih lica, ili ovlašćenje ukoliko je reč o maloletnim licima koja će se pojaviti na marki.
 
Veličina marke je pet puta pet centimetara.

USKORO ELEKTRONSKA VERZIJA
 
"POŠTA Srbije" će uskoro naručiocima omogućiti da pored papirne dobiju i elektronsku verziju svoje personalizovane poštanske marke. Tako će i prijatelji na društvenim mrežama imati priliku da vide ovaj interesantni ukras koverte.
 
CENA PO KOMADU 110 DINARA
 
CENA štampanja detalja koji krasi desni ugao svakog pisma, pre svega zavisi od naručene količine. Najmanje se može poručiti 200 maraka, koje po komadaju koštaju 110 dinara, dok je cena jedne, za one koji se odluče da kupe više od pola miliona - 25 dinara.
 
- Ona ima sve elemente redovne poštanske marke: nominalnu vrednost, zemlju porekla, oznaku poštanske uprave, ram-okvir u određenoj boji - navodi Đakovački - Zato se ona koristiti isto kao i redovna marka za plaćanje poštarine za pisma mase do 20 grama u unutrašnjem poštanskom saobraćaju.
 
Pre naručivanja, svako može na sajtu "Pošte" da dodavanjem fotografije za koju bi želeo da se nađe na markici, pogleda kako će ona izgledati kada štampa bude gotova. 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.10.2017.
Elektrodistribucija: U četvrtak bez struje delovi Goloboka od 9 do 14 sati
Razlog su radovi na dalekovodunt trafostanice
Postavljeno: 18.10.2017.
Još jedna akcija Kancelarije za mlade: U centru grada prikazana izložba fotografija
Ovog puta tema je bila zaštita životne sredine, a mladi su poručili da je čist grad dužnost svih nas.
Postavljeno: 18.10.2017.
OŠ Olga Milošević na Malti predstavljala Palanku i Srbiju u okviru projekta Evropske unije
Zadovoljstvo da našu školu, grad i državu predstavljaju na Malti imali su koordinator projekta Jasmina Milićević , profesor engleskog jezika i direktor OŠ ,, Olga Milošević '' Darko Dimitrijević .
 

 
 
Kursna lista