Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održan sastanak organizacionog odbora Festivala književnog stvaralaštva
Postavljeno: 17.02.2016.


Pokrovitelj i organizator Festivala je opština Smederevska Palanka

Opština Smederevska Palanka, kao domaćin i generalni pokrovitelj, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i Društvom za narodno prosvećivanje „Svetionik“ iz Kragujevca organizuje prvi Festival književnog stvaralaštva na selu i u selu pod nazivom „Moje selo u pričama i pesmama“.
 
Tim povodom, u maloj Sali skupštine opštine, održan je sastanak na kome je konstituisan Organizacioni odbor i i usvojen je predlog za organizovanje ovog Festivala, koji prema planu treba da bude održan u maju ove godine, u Kusadku.
 
Prema rečima Slavoljuba Đurića, predsedika SO S. Palanka i predsednika Organizacionog odbora Festivala, ova manifestacija je veoma važna jer daje doprinos razvoju, i podstiče očuvanje kulture u celini na selu u čitavoj Srbiji.
 
Kako je istakao dr Milutin Matić iz Društva za narodno prosvećivanje „Svetionik“  koje je i nosilac projekta „Moje selo u pričama i pesmama“, do saradnje sa opštinom Smederevska Palanka je došlo upravo zbog toga što je selo Kusadak jedno od najvećih u Srbiji i ima kulturnu i ekonomsku tradiciju.
 
Što se tiče propozicija, predviđeno je da se organizuje takmičenje stvaralaca sa sela i to u nekoliko kategorija: Književno stvaralaštvo (najbolja pesma, priča, ili roman), najbolje novine i veb sajt sa područja Republike Srbije.
 
Pored opštine S. Palanka, u ovom projektu učestvuju i Kulturni centar, zatim MZ Kusadak i FK Železničar iz Kusatka, a recezent i mentor je prof dr Radenko Krulj, dok je predsednik žirija srpski pesnik Dobrica Erić.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 27.06.2017.
Palanačku gimnaziju kao prvu želju navelo 110 učenika: Izvesno da će biti popunjena sva ćetiri odeljenja
Dragan Joković, direktor gimnazije, tvrdi da će zvanični podaci posle upisa pokazati da je odluka ministarstva o ukidanju jednog odeljenja bila neosnovana.
Postavljeno: 27.06.2017.
Opština Velika Plana: Oglas za humanitarnu pomoć izbeglim i raseljenim licima
Rok za podnošenja zahteva je 30. jun
Postavljeno: 27.06.2017.
U Ratarima danima nestaje struja više puta dnevno: Iz EPS-a objašnjavaju razlog isključenja
U palanačkoj Elektrodistribuciji kažu da je razlog prekida rastinje u blizini izvoda koje prilikom kontakta sa žicama dovodi do prekida. Iz tog preduzeća tvrde da ekipe od juče uklanjaju problematično rastinje.
 

 
 
Kursna lista