Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
U palanačkom bioskopu 24. aprila filmovi "Knjiga o džungli" 3D i "Betmen protiv Supermena: Zora pravednika" 3D
Postavljeno: 20.04.2016.


Film o avanturama jednog dečaka okruženog životinjama u džungli u teriminima od 16 i od 18 časova, a film o dva poznata superheroja od 20 sati.

U nedelju, 24. aprila u palanačkom bioskopu biće organizovane projekcije najnovijih filmskih dotignuća...

U terminima od 16 i 18 časova zakazana je projekcija filma "Knjiga o džungli" u 3D tehnologiji, a od 20 časova palanačka publika imaće priliku da pogleda film "Betmen protiv Supermena: Zora pravednika", takođe u 3D tehnologiji. 

Film "Knjiga o džungli"

U režiji Džona Favroa („Kuvar“, „Iron Man“), zasnovana na vanvremenskoj priči Radjarda Kiplinga i inspirisana Diznijevim dobro poznatim animiranim filmom, „Knjiga o džungli“ je potpuno nova igrana epska avantura o Mogliju (u ulozi Nila Setija koji je po prvi put na filmu), dečaku koji je odrastao sa čoporom vukova. Ali, Mogli će otkriti da više nije dobrodošao u džungli, kad mu strašni tigar Šir Kan (glas Idrisa Elbe), koji nosi ožiljke od ljudi, obeća da će eliminisati svakog ko mu predstavlja pretnju. Nateran da napusti jedini dom koji je do tad poznavao, Mogli će se upustiti u zadivljujuće putovanje na kome će otkriti samog sebe, a vodiće ga strogi panter i mentor Bagira (glas Bena Kingslija) i medved slobodnog duha Balu (glas Bila Marija). Usput će Mogli sresti stvorenja iz džungle koja nemaju najbolje namere, uključujući Ka (glas Skarlet Džohanson), pitona čiji će zavodljivi glas i pogled hipnotisati dečaka, i šarmantnog kralja Luja (glas Kristofera Vokena), koji će pokušati da navede Moglija da mu oda tajnu kako da dođe do smrtonosnog i varljivog Crvenog Cveta: vatre. 
 
„Knjiga o džungli“ fantastično spaja igrani film i fotorealističnu CGI animaciju i okruženje, upotrebom najsavremenijih tehnika i pripovedačkim stilom koji će odvesti publiku u očaravajući i bogati svet. 
 
Prema Favrou, priča je najvažnija. „Mislim da filmovi moraju da pruže emotivno iskustvo publici,” kaže režiser. „Spektakl neće značiti ništa ako nisu emotivno povezani s likovima. Svakoj priči je potrebna ljudskost, emocije i razvijeni likovi, kao i humor – predstavljeni na način koji neće izneveriti integritet filma. Postoje zaista uzbudljivi trenuci u filmu kad se pitate šta će se dogoditi s ovim klincem.” 
 
Nova nada Nil Seti igra jedinu ljudsku ulogu, Moglija. Seti, 12 godina, izabran je među hiljadama dečaka koji su se prijavili na audicije koje su se održavale širom sveta. 

"Betmen protiv Supermena: Zora pravednika"

Ben Aflek po prvi put kao Betmen i Henri Kavil koji se već jednom našao u ulozi Supermena, donose priču o dva superheroja koji će morati da odmere snage kako bi spasili čovečanstvo. RedIteljsku palicu preuzeo je Zek Snajder, a u filmu ćemo gledati i Ejmi Adams kao Luiz Lejn, Džejsona Momoa, Gal Gadot i Džesija Ejzenberga u ulozi Leksa Lutera.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.06.2018.
Donacija Instituta za kukuruz za ugrožena domaćinstva od nevremena dopermljena u Lozovik
Donacija obuhvata 1400 setvenih jedinica kukuruza
Postavljeno: 22.06.2018.
Počinje prodaja mesečih karata za sezonsku liniju Smederevo-Smed. Palanka-Herceg Novi
Linija počunje sa radom 30.06 i radiće do 01.09.
Postavljeno: 22.06.2018.
Sajam zapošljavanja u Palanci(ponedeljak, 10 sati)
Svoju ponudu slobodnih poslova predstaviće 24 poslodavca sa potrebama za više od 300 radnika različitih profila i stepena kvalifikacija mašinske, metalske, metaloprerađivačke ugostiteljske , trgovačke , ekonomske i drugih struka .
 

 
 
Kursna lista