Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
S.Palanka: Radno vreme ustanova za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika
Postavljeno: 28.04.2016.


Mnoge ustanove neće raditi, a neke će raditi u skraćenom, prazničnom terminu.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, zbog predstojećeg Vaskrsa, većina državnih institucija neće raditi od petka 29. aprila, zaključno sa 3. majem, dok će neke od njih biti na usluzi građanima u skraćenom radnom vremenu. Po ovom režimu biće organizovano radno vreme svih važnih institucija u zemlji i u Smederevskoj Palanci. 
 
Služba Hitne pomoći radiće kao i uvek 24 sata. U Domu zdravlja u Palanci radiće se po ustaljenom prazničnom režimu, dežurni lekar će do 12 časova biti na Dečijem odeljenju,deliće se terapije u opštoj i medicini rada, ali se pregledi neće obavljati.
 
Gradska apoteka „Zdravlje“ radiće po izmenjenom, prazničnom režimu, i to: Centralna apoteka radiće za vreme prazničnih dana od 7-15h, dok će objekti Gradske apoteke na Trgu u Palanci i na Koloniji raditi 29. i 30 aprila do 14 časova, a 1., 2. i 3. maja neće raditi.
 
Pošta u Palanci neće raditi 29. i 30. aprila, kao i 1. 2. i 3. maja dok će prvi radni dan biti sreda 4. maj.
 
Autobuski saobraćaj Poslovne organizacije „Lasta“ saobraćaće po sledećem režimu: 29. aprila po redu vožnje za nedelju (ali se neće održavati polazak u 20 časova S.Palanka-Beograd i u 22 sata Beograd-S.Palanka), 30. aprila po redu vožnje za subotu, 1. maja po redu vožnje za nedelju, 2. maja po redu vožnje za nedelju ( bez polazaka u 20 h S.Palanka-Beograd i u 22h Beograd-S.Palanka) i u utorak 3. maja po redu vožnje za nedelju. Takođe, iz Poslovne organizacije „Lasta“ obaveštavaju da se u periodu školskog raspusta od 28.4 do 3.5 neće održavati đački polasci.
 
Opštinska uprava neće raditi 29. aprila kao i 2. i 3. maja dok je prvi radni dan sreda 4. maj.
 
Preduzeće PWW d.o.o Niš, ogranak Smederevska Palanka za dane praznika radiće po rasporedu, izuzev u nedelju 1. maja kada neće raditi.

Većina banaka je odlučila da zatvori svoje ekspoziture tokom trajanja praznika. Pojedine banke koje rade subotom, na taj dan neće menjati radno vreme. U Intezi će neradni dani biti petak i subota, kao i prva dva dana sledeće nedelje. Rajfajzen banka u S.Palanci, takođe neće raditi za vreme trajanja praznika, dakle od 29.4. do 03. maja. U Komercijalnoj banci sve ekspoziture biće zatvorene od petka do utorka, a takav slučaj je i sa Unikredit i Sosijete Ženeral bankom. 
 
Učenici osnovnih i srednjih škola na raspustu su od 28. aprila do 3. maja, a u školske klupe đaci će se vratiti u sredu, 4. maja. Vrtići Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ neće raditi za vreme vaskršnjih praznika.
 
Izvor Marko T. Leko na Kiseljaku za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika radiće po sledećem rasporedu:
 
29.04.- Izvor neće raditi
01.05.- Izvor će raditi do 14h
02.05.- Izvor će raditi po ustaljenom radnom vremenu
 
Prodajni objekti  „Megamarket“ neće raditi na Uskrs, 1. maja, a svim ostalim danima biće otvoreni u uobičajenom terminu. 
 
Zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, koji se ove godine poklapaju, neradni dani biće 29. i 30. april i 1, 2. i 3. maj, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Uskrs se praznuje počev od petka 29. aprila, zaključno sa 3. majem.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.06.2018.
Bokser Goše Dušan Janjić u reprezentaciji Srbije na Mediteranskim igrama u Španiji!
Talentovani Palančanin sa još trojicom boksera biće učesnik velikog takmičenja
Postavljeno: 23.06.2018.
Predstava "Kokoška" palanačkog Gradskog pozorišta pobednik Republičkog festivala amaterskih pozortišta Srbije u Kuli
Predstava u režiji Pavla Jozića dobila ukupno 5 nagrada na prestižnoj 60. po redu manifestaciji
Postavljeno: 22.06.2018.
Donacija Instituta za kukuruz za ugrožena domaćinstva od nevremena dopermljena u Lozovik
Donacija obuhvata 1400 setvenih jedinica kukuruza
 

 
 
Kursna lista