Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
JKP "Vodovod": U Palanci moguća potpuna obustava vodosnabdevanja
Postavljeno: 11.05.2016.


Za sada su na snazi noćna isključenja od ranih večernjih sati, ali se u narednim danima mogu očekivati i dnevne restrikcije. Vodovod u teškoj situaciji, ukoliko se ne iznađe rešenje - moguća potpuna obustava isporuke vode.

U poslednjem periodu problemi sa vodosnabdevanjem u Smederevskoj Palanci su svakodnevni. Prema rečima direktora JKP „Vodovod“ Miodraga Mihajlovića, sada su problemi intenzivirani, a rešenja nema na vidiku. To će dodatno otežati vodosnabdevanje grada koje, za sada, podrazumeva noćna isključenja vode od ranih večernjih sati, ali se u narednim danima mogu očekivati i isključenja tokom dana. 
 
Jedan od problema je blokada računa u kojoj je JKP „Vodovod“ od 22. jula 2014., a koja onemogućava normalno funkcionisanje preduzeća, tu se pre svega misli na nabavku neophodnih sredstava i materijala. 
 
Palanački „Vodovod“ se suočava i sa nestašicom hlora. Miodrag Mihajlović, direktor JKP „Vodovod“, kaže da su zalihe hlora na zabrinjavajućem minimumu i da onoga trenutka kada se hlor potroši može da dodje i do potpune obustave isporuke vode. Ne nabavljaju se ni rezervni delovi koji bi omogućili saniranje pucanja cevi na vodovodnoj mreži, telefoni u JKP „Vodovod“ su isključeni zbog neplaćenih računa, a Zavod za javno zdravlje preti utuženjem zbog neizmirenih računa i obustavom kontrole vode. 
 
Celokupnu veoma tešku situaciju dodatno komplikuje i smanjen dotok vode sa izvorišta u Trnovču i izvorišta u Palanci.
 
Sa izvorišta u Trnovču trenutno stiže 37 sekundnih litara, a normalna i neophodna količina vode za uredno vodosnabdevanje je preko 50 l/s sa tog izvorišta. Razlog smanjenog dotoka je podatak da su dva bunara na tom izvorištu van toka (potrebno je da se zamene i pumpe i motori). Sa izvorišta u Palanci stižu manje količine vode do postrojenja zbog činjenice da su tri bunara van toka.
 
Miodrag Mihajlović kaže da JKP „Vodovod“ nema u ovom trenutku kome da se obrati, ali i da je svim funkcionerima u lokalnoj samoupravi poslat dopis o problemima „Vodovoda“. Zaposleni u tom javnom preduzeću nastaviće da rade u veoma teškim uslovima sve dok to bude bilo moguće. Ukoliko se ne iznađe adekvatno rešenje, Palanka bi mogla da se suoči sa velikim problemom u vodosnabdevanju. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.06.2018.
Sezona iz snova za Ivanu Đurić: Palanačka atletičarka prvak Srbije za starije juniorke u bacanju koplja!
Ivana i njen trener Nenad Milinković potvrdili klasu i zlatna medalja osvojena uz rekord Centralne Srbije za dve godine starijim rivalkama. Obezbedjeno učešće na još jednoj Balkanijadi
Postavljeno: 16.06.2018.
ePodunavlje: Licemer Kena proteran iz Goloboka
Postavljeno: 15.06.2018.
Zbog posledica nevremena mališani premešteni iz svojih vrtića
Od ponedeljka 18.6. vrtići koji će raditi biće "Petar Pan" , "Plavi čuperak" i "Naša radost"
 

 
 
Kursna lista