Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Đaci iz selevačke škole pohađaju nastavu u Azanji
Postavljeno: 17.05.2016.


Zbog radova na objektu škole, loših uslova i vlage, učenici OŠ "Đorđe Jovanović" putuju u OŠ "Radomir Lazić" kako bi tamo imali časove.

Učenici Osnovne škole „Đorđe Jovanović“ u Selevcu od ponedeljka, 16. maja nastavu pohađaju u Osnovnoj školi „Radomir Lazić“ u Azanji, a razlog je vlaga zbog prokišnjavanja krova obrazovne ustanove u Selevcu i sveukupno loše stanje objekta koje onemogućava normalno realizovanje nastave. 
 
Prevoz učenika do Azanje organizovan je, prema rečima Danijele Jakovljević Živojinović, direktorke OŠ „Đorđe Jovanović“, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Poslovnom organizacijom „Lasta“ Smederevska Palanka. 
 
Inače, rekonstrukcija krova Osnovne škole „Đorđe Jovanović“ u Selevcu počela je u avgustu mesecu prošle godine sredstvima koja su obezbeđena od Evropske investicione banke, a posredstvom Ministarstva prosvete, u okviru projekta „Modernizacija škola“. Radovi su u februaru bili obustavljeni zbog problema u komunikaciji sa ministarstvom i izvođačima radova, a krov škole uprkos sanaciji koja je započeta i dalje je prokišnjavao. 
 
Nezadovoljni roditelji učenika su 29. februara protestovali zbog prekida rekonstrukcije škole i veoma loših uslova u kojima njihova deca pohađaju nastavu. 
 
Danijela Jakovljević Živojinović je tada za TV Jasenica rekla da je besmisleno tražiti krivca za prekid radova, kao i da su oni svoje primedbe uredno prosleđivali Jednici za upravljanje projektom u okviru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja je zadužena za nadgledanje radova i iz koje je tada potvrđeno da će se radovi ubrzo nastaviti. 
 
U ovom trenutku, kako direktorka kaže, radovi su u toku, ali su zbog čestih kiša izvođači primorani da ih obustave. Vlaga u školi je velika pa su svakodnevno uključeni i sušači koji bi trebalo da ubrazaju radove jer cilj je da se što pre obezbede dovoljno dobri uslovi da bi učenici mogli da se vrate u svoju školu.

Ipak, ostaje mogućnost da osnovci iz Selevca do kraja školske godine putuju u Azanju jer, za sada, nije moguće predvideti tačan rok kada bi radovi trebalo da budu završeni. 


 
M.J. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.05.2018.
EPS Distribucija: U sredu bez struje deo Goloboka, Grčca i Dobrog Dola
Razlog isključenja su radovi na sanaciji kvara.
Postavljeno: 22.05.2018.
Radovi na uređenju centra Palanke: Žardinjere, đubrijere i uređenje stabala i krošnji drveća(VIDEO)
Aktivnosti lokalne samouprave u donjem delu pešačke zone
Postavljeno: 22.05.2018.
Danas je letnji Sveti Nikola
Dan kada su mošti Svetog Nikolaja prenete u Bari
 

 
 
Kursna lista