Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
JKP "Vodovod": Danas (25. maj) bez dnevnih isključenja, tokom noći Kolonija ostala bez vode
Postavljeno: 25.05.2016.


Problemi u napajanju električnom energijom crpnog postrojenja u ulici Ljube Ristića prouzrokovali nestanak vode na Koloniji.

Za sredu, 25. maj nisu planirana dnevna isključenja vode, kažu iz JKP „Vodovod“, ali je tokom noći Kolonija ostala bez vode.
 
Najveći problem je prekid struje tokom noći u crpnom postrojenju u ulici Ljube Ristića u Palanci. Struja je nestala oko 1 i 30 časova pa je pumpa koja radi na prepumpavanju vode iz rezervoara R1 u R3 ostala bez struje, a žitelji cele Kolonije bez vode, kažu iz „Vodovoda“. 
 
Ekipa „Vodovoda“ je u toku noći intervenisala kod elektrodistribucije, ekipa „Elektromorave“ je izašla na teren, ali nije uspela da otkloni kvar. Radovi na otklanjanju kvara su od jutros u toku i kada problem bude saniran Kolonija i Grčac će dobiti vodu. 
 
Noćne restrikcije i dalje ostaju na snazi. 
 
Na pitanje TV Jasenica - Kada se može očekivati poboljšanje situacije u Vodovodu?, Miodrag Mihajlović, direktor JKP „Vodovod“ odgovara da se uredno vodosnabdevanje može očekivati samo u slučaju da se brojni kvarovi otklone, a da ovo javno preduzeće trenutno nije u mogućnosti da ih otkloni u sopstvenoj režiji. 
 
On kaže da postoji ogroman problem, pre svega, na lokalnom izvorištu gde do prvog bunara od trafostanice dolazi samo jedna faza električne energije tako da u tom bunaru nije moguće uključiti pumpu, a sa tog bunara struju dobijaju još dva bunara tako da su tri potpuno ispravna bunara van funkcije zbog prekida u dovodu struje. Ovaj problem umanjuje dotok vode do postrojenja za oko 15 sekundnih litara. 
 
I tri neispravna bunara na izvorištu u Trnovču dotok umanjuju za oko 30l/s, a postoji i problem na trasi koja vodi od Trnovča do Palanke – u jednoj šahti je došlo do pucanja cevovoda, a da bi se kvar otklonio moralo bi da se isključi kompletno izvorište u Trnovču. U ovom trenutku „Vodovod“ nije u mogućnosti da obavi te radove. 
 
Zaključak je da se ogromna količina vode gubi zbog kvarova i dotrajalosti vodovodne mreže. Kada bi se svi kvarovi sanirali Palanka bi imala uredno vodosnabdevanje tokom 24 časa. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 27.07.2017.
Radnici Goša FŠV nastavljaju štrajk: Bez dogovora sa rukovodstvom fabrike, sutra protest i blokada ispred Upravne zgrade fabrike
U Štrajkačkom odboru tvrde da im rukovodstvo nije ponudilo dinamiku isplate zaostlih dugovanja što je osnovni preduslov za prekid štrajka i da se nisu ispoštovali jučerašnji dogovor u Ministarstvu privrede i Agenciji za mirno rešavanje sporova
Postavljeno: 27.07.2017.
Voždovi dani u Radovanjskom lugu: Centralna manifestacija povodom 200 godina od smrti Karađorđa Petrovića (VIDEO)
Održan centralni deo manifestacije u organizaciji opštine V. Plana
Postavljeno: 27.07.2017.
Elektrodistribucija: Potrošači u Baničinii i delu Stojačka bez struje u petak od 9 do 12 sati
Razlog su radovi na elektroenergetskoj mreži
 

 
 
Kursna lista