Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Festival vojnih orekstara u Smederevu: Koncert orkestara Garde Vojske Srbije i Armije Makedonije na Gradskom trgu
Postavljeno: 17.07.2016.


Prve večeri festivala publika ovacijama ispratila učesnike

Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i Duvački orkestar Armije Republike Makedonije održali su, prve večeri Festivala vojnih orkestara, koncerte na smederevskom Gradskom trgu.

Uz prepoznatljive zvuke „Marša na Drinu“, Reprezentativni orkestar Garde započeo je defile smederevskom ulicom Kralja Petra, a mnogobrojni građani aplauzom su pozdravljali tradicionalne koračnice i marševe. Defile je završen numerom „Stani, stani Ibar vodo“ na glavnom gradskom trgu, pobravši simpatije okupljene publike.

Pod dirigentskom palicom potpukovnika Dragana Dimitrova i majora Nebojše Stojiljkovića, orkestar Armije Republike Makedonije priredio je građanima Smedereva nezaboravni koncert na kome su se melodije iz popularnih fimskih hitova, kao što su „Ratovi zvezda“, „Dinastija“, Dobar, loš, zao“, smenjivale sa pesmama iz makedonskog nacionalnog repertoara. Solo deonice makedonskih vojnih muzičara okupljeni građani nagradili su aplauzima, a najveseliji deo publike na večerašnjem koncertu bili su najmlađi stanovnici Smedereva.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.07.2017.
Nastavljeno uklanjanje drvoreda u sklopu projekta sanacije ulice Vuka Karadžića
Većina stabala je ukolonjena, a zatim bi ekipe PZP Požarevac trebalo da počnu radove na sanaciji trotoara i kolovoza
Postavljeno: 21.07.2017.
Pregovori Štrajkačog odbora i rukovodstva Goša FŠV u Ministarstvu privrede: Štrajk se nastavlja, nastavak razgovora u utorak(VIDEO)
U Štrajkačkom odboru kažu da je postignut određeni napredak u pregovorima.
Postavljeno: 21.07.2017.
Položeni venci u znak sećanja na 20. jul 1941. godine(VIDEO)
Na spomen obeležjima na Kiseljaku odata počast streljanim srpskim građanima i riodoljubima i nemačkom vojniku Jozefu Šulcu
 

 
 
Kursna lista