Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Prekinuta treća sednica Skupštine opštine S. Palanka, nastavak u petak
Postavljeno: 30.08.2016.


Sednica prekinuta nakon četvoročasovne rasprave i usvojene samo jedne tačke dnevnog reda

Ako je suditi po toku prve tri sednice novog saziva Skupštine opštine S. Palanka, očekuju nas maratonska zasedanja, za razliku od prethodnog perioda i ranijih sastava lokalnog parlamenta. Treća sednica SO S. Palanka je prekinuta nakon više od 4 časa rada, posle usvojene, tek prve, od ukupno 24 tačke, dnevnog reda.

Nastavak sednice, predsednik SO Vladan Vuković, zakazao je za petak, 2. avgust, u 8 časova.

Na početku zasedanja, minutom ćutanja, odata je počast tragično preminulom Zlatanu Bećiću, odborniku koalicije SPO-DSS.

Odbornici opzicije i liste DS-a Radoslav Milojičić- Kena i Rodoljub Stanimirović, kao i odbornik SPS-a Slavoljub Djurić, su inicirali raspravu, prilikom utvrdjivanja zapisnika i tvrdili da su odluke sa prethodne sednice SO, oko izbora v.d. direktora i članova Upravnih i Nadzornih odbora Javnih preduzeća i ustanova, nelagalne. Prethodno je Vladan Vuković, predsednik SO, pročitao i naglasio da je bilo grešaka u zapisniku sa minulog zasedanja, oko izbora članova Upravnih i Nadzornih odbora.

Medjusobne optužbe, povrede Poslovnika, razmatranje oko utvrdjivanja dnevnog reda, trajale su duže od tri sata. Odbornici opozicije su imali primedbe i tražili da se sa dnevnog reda skinu tačke o promeni Statuta opštine i novom Poslovniku o radu, smatrujući da je time ugrožena demokratija i pravo odbornika da govore, dok su u vladajućoj koaliciji tvrdili da su te odluke potrebne da bi se radilo konstruktivnije, efikasnije i u interesu gradjana. Ipak, dnevni red je usvojen u celini i u predloženom obliku, većinom glasova.

Prva tačka dnevnog reda, posle koje je sednica prekinuta, odnosila se na potvrdjivanje mandata odbornika. Odbnornica DS-a Marija Arsenijević je podnela ostavku, zbog, kako je obelodanio Radoslav Milojičić-Kena, pretnji, koje je dobila od strane pojedinih odbornika i funkcionera SNS-a. Takodje, ostavku je, u pisanoj formi podneo i Ivan Nikodijević (SNS), a konstatovan je i prekid mandata  preminulom Zlatanu Bećiću. Na njihova mesta biće izabrani za odbornike, sledeći po redu, sa izbornih lista stranaka i koalicija.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 27.04.2017.
Problemi sa semaforima na Koloniji: Za popravku potrebna velika finansijska sredstva (VIDEO)
Na raskrsnici Bulevara Kralja Petra I i Dimitrija Tucovića semafori već duže vreme ne rade, pa su saobraćajne nezgode učestale
Postavljeno: 27.04.2017.
Bokser Goše Dušan Janjić na "Beogradskom pobedniku"
Talentovani Palančanin nastupa kao reprezentativac Srbije u kategoriji do 52 kg
Postavljeno: 27.04.2017.
12. Nedelja imunizacije: U opštini Smederevska Palanka vakcinisano 98% dece
Da bi se postigao kolektivni imunitet neophodno je da vakcinacijom bude obuhvaćeno najmanje 95 odsto mališana, tvrde stručnjaci. U opštini Smederevska Palanka čak 98% dece je vakcinisano, podaci su Službe Dečjeg i školskog dispanzera Doma zdravlja.
 

 
 
Kursna lista