Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
"Voćar Palanka": Do kraja godine očekuje se ukupna proizvodnja i do 5.000 tona gotove robe
Postavljeno: 13.09.2016.


Najtraženiji proizvod su Voćarovi kornišoni, a odmah posle njih i ajvar.

Preduzeće „Voćar Palanka“ jedno je od malobrojnih koje u našoj opštini posluje veoma uspešno kako na palanačkom tržištu, tako i na tržištu širom Srbije. Usklađenost kvaliteta i cene glavna je vodilja zaposlenih u tom preduzeću, a ako je suditi po sve većem obimu posla koji Voćar obavlja, većina potrošača dala je svoje poverenje upravo njihovim  proizvodima. Početak septembra meseca veoma je važan u oblasti prehrambene industrije pa je u fabrici trenutno sva pažnja usmerena na pripremu proizvoda od paprike i paradajza. 

Široka lepeza Voćarovih proizvoda dostupna je potrošačima prvenstveno u Palanci, ali i u celoj zemlji. Kako u tom preduzeću tvrde, glavni grad je jedno veliko tržište na kome se njihove namirnice mogu kupiti. 

Odgovoran odnos prema potrošačima je ključ uspeha, kažu u Voćaru, a ciljevi su da se postepeno, ali sigurno svake godine proizvodnja uvećava. Za sada se taj plan uspešno realizuje, o čemu najbolje svedoče konkretni podaci. Naime, Voćar proizvodi oko 5.000 tona gotove robe godišnje, što je 50% od ukupne proizvodnje koju je Voćar imao u periodu kada je najuspešnije radio, za vreme stare Jugoslavije. Pored toga, u ovom trenutku to preduzeće je već dostiglo proizvodnju koji je imalo protekle godine što znači da će do kraja godine ona biti još veća. 

Pokretanje sopstvene proizvodnje voća i povrća koje se koristi za pripremu finalnih proizvoda za sada nije u planu, što ne znači da u budućnosti neće biti, kažu u tom preduzeću. Trenutna poslovna politika Voćara podrazumeva saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima u okruženju, što ima i šire razmere od uspešnog poslovanja, a to je podsticaj i podrška popljoprivredniku. 

Svi proizvodi preduzeća Voćar Palanka su 100% domaćeg porekla, a u skladu sa osluškivanjem potreba potrošača redovno se uvode i noviteti. Ipak, ono što praksa godinama unazad pokazuje jeste najveće interesovanje za Voćarove kornišone, a odmah iza njih, na lestvici najtraženijih proizvoda je ajvar. 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.05.2018.
Udruženje "Femina" održalo je sastanak o prevenciji zaštite od nasilja u porodici
U samoj ornanizaciji učestvovala je i opština Smederevska Palanka
Postavljeno: 23.05.2018.
Manastir "Pokajnica" obeležio je 200 godina postojanja
Pored godišnjice,obeležena je i slava manastira Sveti Nikola
Postavljeno: 23.05.2018.
Reprize predstava "Radnička hronika" i "Kokoška" u petak i subotu na sceni Gradskog pozorišta u Palanci
Predstave će biti izvedene pred selektorom Republičkog festivala
 

 
 
Kursna lista