Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 5. sednica SO Velika Plana: Usvojen rebalans budžeta za 2016. godinu
Postavljeno: 23.09.2016.


Dnevni red je na predlog Opštinskog veća dopunjen sa tri tačke koje su se odnosile na imenovanje vd direktora javnih preduzeća u skladu sa novim zakonom.

Za petu sednicu Skupštine opštine Velika Plana koja je održana u petak, 23. septembra prvenstveno je planirano 4 tačke na Dnevnom redu, međutim, na samom početku zasedanja izglasano je usvajanje predloga Opštinskog veća za dopunu dnevnog reda sa još tri tačke koje su se odnosile na donošenje rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora u dva javna preduzeća. Sednici je prisutvovalo 32 odbornika. 
 
Nakon usvajanja Zapisnika sa 4. sednice SO Velika Plana od 5. septembra, odbornici su se pozabavili donešenjem Odluke o izmeni Odluke o budžetu opštine Velika Plana za 2016. godinu, koja je sa 30 glasova i bez rasprave, usvojena. 
 
Rebalansom budžeta predviđena su sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu, izdvajanje sredstava za Gradsku toplanu i obnavljanje toplovodne mreže, dodatna sredstva za socijalnu zaštitu koja se prebacuju u nadležnost Centra za socijalni rad u toj opštini, deo rebalansa obuhvata i sredstva za obezbeđivanje kotla u osnovnoj školi u Krnjevu, stipendiranje studenata, renoviranje zgrade Hitne pomoći, ulaganja u sport, tu se pre svega misli na klubove koji su obezbedili plasman u viši rang takmičenja (RK Jedinstvo, FK „Polet“ iz Trnovča itd.), finansije za renoviranje restorana u turističko-sportskom centru, isplata nadknada članovima komisije za popis nelegalnih objekata i isplata uvećanih naknada za strelce u domenu protivgradne zaštite. 
 
Treća tačka dnevnog reda odnosila se na Donošenje odluke o pokretanju postupka pribavljanja izgradnjom nepokretnosti u javnu svojinu opšine Velika Plana, a konkretno radi se o predlogu Mesne zajednice Donja Livadica za izgradnju sale za sve vrste okupljanja i realizacije drušvenog života u tom mestu, koju će finansirati „Udarnik Izgradnja“ uz opštinu Velika Plana kao investitora u čijem vlasništvu će i biti pomenuti objekat. 
 
Tri tačke u okviru dopune dnevnog reda odnosile su se na Donošenje rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direkora Javnog preduzeća za izgradnju i planiranje „Plana“ Velika Plana na koje je većinom glasova postavljen Zoran Ivković, Donošenje rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP „Miloš Mitrović“ Velika Plana, a za to mesto izglasan je Nebojša Stoilović i Donošenje rešenja o izmeni rešenja o imenovanju predsednika i članova nadzornog odbora JP „Plana“. Poslednja dopunjena tačka se odnosila na razrešenje Nebojše Stilovića sa funkcije predsednika tog tela jer je on postavljen za vd direktora drugog Javnog preduzeća tj. JKP „Miloš Mitrović“ Velika Plana. 
 
Dnevnu tačku predviđenu za odbornička pitanja, izabrani predstavnici građana opštine Velika Plana nisu iskoristili. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.04.2018.
Nagrade za palanačke glumce u predstavi "Kokoška" na Festivalu glumačkih ostvarenja u Loznici
Za najboljeg glumca festivala proglašen Aleksandar Stošić, dok je Dejan Gligorijević proglašen za glumca večeri. Publika ovacijama ispratila predstavu u režiji Pavla Jozića
Postavljeno: 23.04.2018.
Elektrodistribucaija: Deo Ratara bez struje u utorak od 9 do 14 sati
Razlog su radovi na elektroenergetskoj mreži
Postavljeno: 23.04.2018.
Obeležavanje Dana opštine Velika Plana od 24. do 30. aprila
Svečana sednica SO zakazana za petak, 27. april
 

 
 
Kursna lista