Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava 'Divan dan' u palanačkom pozorištu
Postavljeno: 16.02.2015.


U sredu 18. februara u 20 časova na repertoaru palanačkog gradskog pozorišta naćiće se popularna porodična komedija u režiji Slavenka Saletovića.

U toj savremenoj porodičnoj komediji uloge bračnog para igraju Milorad Mandić Manda i Suzana Petričević, njihovog sina Ljubomir Bulajić, a njegovu devojku Jelisaveta Orašanin.

Predstava govori o našim nesporazumima i propastima, ali na duhovit i zabavan način, dajući sliku svakodnevnice jedne porodice koju su zadesili problemi tranzicije, uz srećan kraj.
Autor kaže, prepričavajući ukratko sadžaj teksta, da je to porodični album ljubavi i nostalgije. Ovo je životna priča, ali sa jednim komičnim osvrtom, koliko smo ustvari otuđeni jedni od drugih kao porodica, kako deca prolaze pored nas, rastu, a mi to ne registrujemo. Naša se predstava završava hepi endom, što je opet negde naš zadatak, da skrenemo pažnju na neke stvari koje se dešavaju, na život koji živimo, na teškoće na koje nailazimo, a na kraju kada se zapitamo kako i gde dalje, pružimo nadu da za sve postoji rešenje za bolje sutra " – rekao je Milorad Mandić Manda o predstavi u kojoj igra oca porodice Božu, kamermana Radio televizije Srbije na prinudnom odmoru.

Glumica Suzana Petričević igra njegovu suprugu Zoricu uspešnu profesorku psihologije koja je pomogla generacijama na putu znanja, ali je propustila da to isto uradi sa rođenim sinom.

Sina Vladu, maturanta, "ispuštenog" dečaka bez perspektive, a sposobnog da nešto učini sa sobom, pripadnika generacija iza koje nema ništa i pred kojom je još manje, igra Ljubomir Bulajić.
Njegovu devojku Tijanu, zvanu Fantomka igra Jelisaveta Orašanin. Pripadnici generacije koja nema podršku niodkuda, Tijani je stalo do Vlade toliko da će ga, za njegovo dobro, kidnapovati.
Naravno, komedija je zato što ima srećan kraj i zato što njeni junaci reaguju tako da bi smehom onih koji ih gledaju izazvali neku vrstu katarze. Ta katarza u realnom životu ne postoji. Zato, valjda, postoji pozorište. 

Cena karte je 500 dinara, a biletarnica Kulturnog centra radiće i tokom državnog praznika od 10 do 18 časova.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 28.03.2017.
Dom kulture u Azanji: Poromocija knjiga "Poslednja straža" i "Zov Karaule"
U sredu, 29. marta od 18 časova biće održana promocija dve knjige autora Nenada Milkića, povodom obeležavanja 18 godina od NATO agresije.
Postavljeno: 28.03.2017.
Održana Skupština palanačkog SUBNOR-a: Predsedniku opštine simbolično uručena boračka knjižica
Redovna Skupština imala i karakter izborne, a poverenje dobilo dosadašnje rukovodstvo
Postavljeno: 28.03.2017.
Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" stupili u generalni štrajk (VIDEO)
Velkika dugovanja i teška meterijalna situacija, kao i nemogućnost da se nadje rešenje sa rukovodstvom fabrike, razlozi su za obustavu rada
 

 
 
Kursna lista