Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Dušan Vuković, v.d. direktora JKP Vodovod za TV Jasenicu: Voda se redovno kontroliše i hemijski i bakteriološki je ispravna
Postavljeno: 22.10.2016.


Čelnik palanačkog Vodovoda ističe da se i pored štrajka i loših uslova radi na sanaciji brojnih kvarova na vodovodnoj mreži.

Redakcija TV Jasenice je obasuta pozivima gradjana, sa molbama da apulejemo da se brojni kvarovi na vodovodnoj mreži saniraju i pitanjima da li je voda iz palanačkog "Vodovoda", koja je često zamućena, ispravna za piće i upotrebu. Takodje, najvažnija elementarna stvar je kada ćemo imati stabilnu situaciju sa vodosnabdevanjem. Tačnije, da se tokom dana potpuno ukinu dnevne restrikcije vode... I štrajk zaposlenih, u ovom preduzeću od javnog i opšteg značaja, je top tema, još od 5. septembra...

Odgovore smo potražili od v.d. direktora JKP Vodovoda Dušana Vukovića. Intervju za TV Jasenicu smo snimali u  kancelariji, u upravnoj zgradi "Vodovoda", a naš sagovornik je bio veoma konkretan i direktan. Vidi se nije politički potkovan.

Na pitanje o trenutnoj situaciji sa vodosnabdevanjem, Dušan Vuković je odgovorio da je naveći problem nestabilan dotok vode sa izvorišta u Trnovču i da se ne može dugoročno planirati režim restrikcija :
" Situacija je bolja nego u prethodnom periodu, ali dotok vode varira, tako da se situacija menja iz dana u dan. Zato ne možemo, još uvek, reći da smo potpuno ukinuli dnevne restrikcije, ali kada ih ima, one su u manjem obimu nego ranije. Očekujemo da sanacijom bunara na oba izvorišta, povećamo dotok vode i da stabilizujemo situaciju. Cilj je da, u ovom periodu nema dnevnih restrikcija, a dugoročno da i noćne svedemo na minimum."

Štrajk radnika, traje skoro dva meseca. Rešenja i kompromisa, za sada, nema. Oni su istrajni u svojim zahtevima, traže poštovanje dinamike isplata od strane lokalne samouprave. Nikako da se nadju, na istoj ili bar približnoj talasnoj dužini, sa opštinskim rukovodstvom. Direktor "Vodovoda" ne gubi nadu:
"Štrajk još traje, situacija je teška, ali ima pozitivnih pomaka. Razumem radnike, razgovaramo, razgovoram i sa opštinskim rukovodstvom. Kažu da će biti uplata u zavisnosti od sredstava na budžetu. Ipak, i pored svega radnici pokazuju dobru volju i rade na održavanju vodovodnog sistema"

Brojna pucanja cevi u gradu, kvarovi uobičajeni na dotrajaloj mreži, posebno, kada se tri-četiri puta dnevno voda uključuje i isključuje. Radnici su u štrajku, ali se, ipak, saniraju kvarovi, u skladu sa mogućnostima, nagalašava v.d. direktora "Vodovoda":
"I to je znak dobre volje i činjenica da se vodi računa o gradjanima. Radnici izlaze na teren i trudimo se da saniramo kvarove na bitnim lokacijama, ali i na sporednim ulicama. Recimo, ovih dana smo popravili cevovod u ulici Petra Velebita, voda se slivala niz Šuleićevu ulicu. Interesantno je da su radnici "Vodovoda" uočili da je kvar na istom mestu, na kome su popravku nedavno obavili radnici privatnih firmi. Takodje, sanirali smo i kvar u Jezerskoj ulici, i u Ive Bajazita, još na nekim lokacijama. Problem je i nedostatak opreme, materijala, u blokadi smo, ne možemo da platimo, ljudi nam čine ustupke. Na primer, kvar u Mukerovoj ulici i u Sindjelićevoj, u ovom trenutku, ne možemo da rešimo, treba sredstava i složeno je", objašnjava Dušan Vuković.

Gradjani sumnjaju u kvalitet vode. Kažu, mutna je, kad dodje popodne i ujutru, posebno. Prvi čovek "Vodovoda" izričit je u oceni da razloga za sumnju nema:
"Voda se redovno kontroliše, od strane nadležnih službi. Hemijski i bakteriološki je potpuno ispravna. Mutnoća je nešto drugo, ali stručnjaci u našoj laboratoriji rade svoj posao. Gradjani ne treba da brinu."

U moru loših vesti i teške situacija, ima i vedrijih informacija. Naš sagovornik je realan, ali i umereni optimista:
"Lepa vest je da smo uspeli da završimo radove na popravci krova na Postrojenju za preradu vode. To je od vitalnog značaja, jer je bilo prokišnjavanja i oštećenja, a da to nismo uradili, ne bi mogli da radimo u normalnim uslovima. Na sednici Nadzornog odbora smo razmatrali trenutno stanje i generalno jedini spas je da se omogići reprogram duga za struju, zbog koga je "Vodovod" u bloka
di, uz pomoć lokalne samouprave i republičkih organa", zaključio je Dušan Vuković, v.d. direktora JKP Vodovod.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.11.2017.
Udruženje "Femina" i Đački parlament Palanačke gimnazije rekli NE rodno zasnovanom nasilju!
U okviru kampanje "Mogu da neću" Autonomnog ženskog centra, u dvorištu Palanačke gimnazije iscrtani grafiti sa porukama: "Mogu da neću - da pristanem na nasilje" i "Mogu da neću - da budem nasilan".
Postavljeno: 22.11.2017.
U četvrtak, 23. novembra počinju 40. Masukini pozorišni dani u Velikoj Plani!
Izuzetno kvalitetan pozorišni program trajaće do 12. decembra, a predstave se izvode u Centru za kulturu "Masuka".
Postavljeno: 22.11.2017.
Predsednik Opštine Toplica Pintorović organizovao prijem za Anu Joković potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije(VIDEO)
Prijemu prisustvovali i pedstavnici ŽKK Sistem, na čelu sa trenerom Predragom Stanoševićem
 

 
 
Kursna lista