Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
JKP "Opštinska groblja" : Aktuelni su projekti renoviranja i uređenja prostora i kapela
Postavljeno: 03.11.2016.


Uprkos finansijskim problemima obaveze prema zaposlenima se uredno isplaćuju

Od 1. januara naredne godine stupa na snagu novi Zakon koji će umnogome promeniti rad javnih preduzeća na teritoriji čitave Srbije, što podrazumeva to da Javna preduzeća neće imati pomoć lokalnih samouprava već će morati da se finansiraju iz sopstvenih izvora. Da bi se to omogućilo, neohodno je da Javna preduzeća imaju rešene imovinsko-pravne odnose, i da poseduju svoju imovinu, što nije slučaj u JKP „Opštinska groblja“ u Palanci.

Prema rečima Dragane Đurđević, v.d. direktora JKP "Opštinska groblja", rešavanja vlasništva obe kapele i zemljišta groblja bi omogućilo pokretanje brojnih projekata koji su zaustavljeni zbog tih nerešenih imovinsko-pravnih odnosa.

Ipak, kako ističe Dragana Đurđević, ovo preduzeće krenulo je u određeno sređivanje prostora groblja koje podrazumeva projekat sanacije stare kapele, dodatne radove na novoj kapeli ali i nabavljanje materijala koji su neophodni za obavljanje svakodnevnih dužnosti.Za obezbeđivanje sredstava nadležni iz JKP "Opštinska groblja" , konkurisali su kod Japanske ambasade.

U proteklom periodu bilo je pritužbi građana na to da su kapije groblja zatvorene, i to na veliki praznik Zadušnice, ali kako ističe v.d. direktora ovog Javnog preduzeća i ti problemi su rešeni i kapije će sada biti uredno otvorene. Još nešto što su građani mogli da primete jeste i uređeniji i sređeniji prostor i starog ali groblja na Kamencu.

Dragana Đurđević je istakla da je počišćeno đubre na prostoru starog groblja, i da je izbačeno sedam kamiona đubreta, dok je na Kamencu izbačeno osam. Takođe, postavljene su i nove korpe za otpatke.

Radovi na starom groblju koji podrazumevaju čišćenje još nisu završeni, a planirano je i da ukoni rastinje i stara stabla kada to vremenski uslovi dozvole i kada se dobije odobrenje od strane Komisije koju formira lokalna samouprava, rekla je ona.

Što se tiče novog groblja Kamenac, nadležni ističu da se došlo do samog kraja izrade opsega oko grobnih mesta, i da zbog vremenskih uslova neće biti završene staze čije je sređivanje takođe počelo.

Inače, ovo preduzeće se i dalje suočava sa velikim finansijskim problemima, i dugom od 17 miliona, ali ipak postepeno isplaćuje zaostale poreze i doprinose zaposlenima na osnovu sporazuma o refinansiranju sa PIO fondom, a ujedno i uredno izvršava redovne obaveze prema radnicima.

U uslovima kada bude obezbeđen dodatni fond sredstava i priliv novca, mogu se očekivati i aktivnosti koje će unaprediti usluge ali i rad zaposlenih. 
 
  

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.12.2017.
Karatisti trenera Milice Novković osvojili 18 medalja na medjunarodnom "Nippon Top tenu" u Beogradu: Po dva zlata za Petru Pešić i Anđelu Stefanović !
16 palanačkih karatista osvojilo 18 medalja na međunarodnom turniru.
Postavljeno: 17.12.2017.
EKSKLUZIVNO- Perica Ognjenović za TV Jasenicu na proslavi 25 godina KMF Partenon u Palanci: Uvek je prijatno sa prijateljima iz detinjstva(VIDEO)
Najpoznatiji palanački fudbaler svih vremena uveličao proslavu Partenonaca u rodnom gradu
Postavljeno: 17.12.2017.
Iznenađenje u Palanci: Poraz košarkaša Mladosti od Pirota (71:82)
Palančani pretrpeli četvrti poraz u Drugoj ligi Srbije
 

 
 
Kursna lista