Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 18.11.2016.


U centru pažnje bila su kadrovska rešenja u Javnim preduzećima i ustanovama, kao i razrešenje i postavljanje sekretara SO

4. sednica, ovog saziva, SO S. Palanka trajala je skoro 5 časova, a prisutno je bilo 44 odbornika. Potvrdjeni su mandati novim odbornicima, Dejanu Petroviću, Radenku Rumeniću i Maji Čolić, a novost je da je odnos snaga u lokalnom parlamentu povećan u korist vladajuće stranke jer odbornik Zoran Stojanović, prešao sa opozicione liste SPS-NS u odborničku grupu koju predvodi SNS.

Sa funkcije sekretara SO opštine razrešena je Slađana Mrvović a umesto nje imenovan je Danilo Labus, diplomirani pravnik.

U centru pažnje ovog zasedanja bili su izbori vršilaca dužnosti direktora u pojedinim Javnim ustanovama i preduzecima. Sa mesta direktora JP "Palanka" razrešen je Emil Nikodijević, a za novog v.d direktora imenovan je Miloje Radosavljević, dipl. arhitekta. U JP "Palanka Razvoj" umesto Ljubise Brkica, na mesto v.d. direktora imenovana je Sonja Andejević.

Novi v.d direktora Kulturnog centra je Dragan Isaliović, koji je zamenio Slobodana Tošića. Dobrila Zdravković razrešena je sa mesta direktora biblioteke "Milutin Srecković", a v. d. direktora sada je Irena Popović, profesor srpskog jezika i književnosti.

Arhiv "Veroslava Veljasevic" dobio je novog v.d direktora Miodraga Nikolić, mastera ekonomije, koji je zamenio dosadašnjeg v.d. direktrora Dobricu Tanasković. Funkciju v.d. direktora u Gradskoj apoteci "Zdravlje" nastaviće da obavlja Vesna Manojlović, diplomirani farmaceut, a na mesto vršioca dužnosti Opstinske turističke organizacije je umesto Marije Nikodijević Marije postavljena Marija Eremija, ekonomista za turizam.

Novi v.d direktora Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu je Filip Eftoski, profesor fizičkog vaspitanja i sporta, koji je zamenio dosadašnjeg vršioca duznosti direktora Nenada Živkovića.

Pored izbora v.d. direktora ostatak dnevnog reda bio je u znaku kadrovskih rešenja u Upravnim i Nadzornim odborima u Javnim preduzecima i ustanovama, školskim odborima, PU Čika Jova Zmaj i Komisiji za sprovođenje komasacije u tri katastarske opštine.

Tokom i odlukama ovog zasedanja bio je zadovoljan i predsednik SO S. Palanka, Vladan Vuković. Sa druge strane predstavnici opozicije smatraju da u ovom trenutku ima važnijih tema od kadrovskih rešenja u javnim preduzećima i ustanovama.

 
Kako je potvrdio predsednik SO Vladan Vuković, trenutno je u toku pripremanje rebalansa budžeta a nova sednica lokalnog parlamenta očekuje se do kraja novembra.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 26.05.2017.
Radnici FŠV Goša ponovo u generalnom štrajku (VIDEO)
Rukovodstvo fabrike nije ispoštovalo sporazum i isplatilo radnicima po 30 hiljada dinara, pa je Štrajklački odbor aktivirao obustavu rada
Postavljeno: 26.05.2017.
Javni poziv Opštinske uprave Velika Plana za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u poljopriverdna gazdinstva
Sredstva za realizaciju ovog JAVNOG POZIVA u iznosu od 5.000.000,00 dinara, predviđena su Odlukom o budžetu opštine Velika Plana za 2017. godinu
Postavljeno: 26.05.2017.
Predstava OŠ Vuk Karadžić na sceni Gradskog pozorišta (nedelja, 17 sati)
U pitanju je predstava učenika mladjih razreda "Aladinova čarobna lampa"
 

 
 
Kursna lista