Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Komesarijat za izbeglice uručio ugovore predstavnicima lokalnih samouprava za realizaciju stambenih rešenja namenjenh izbegličkim porodicama
Postavljeno: 24.11.2016.


Skupu je prisustvovao i predsednik opštine Smederevska Palanka, Petar Milić

U Klubu poslanika u Beogradu 22.11.2016.godine su uručeni ugovori predstavnicima 53 jedinice lokalnih samouprava za realizaciju 899 stambenih rešenja namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do sada nisu trajno zbrinute.
 
Stambena rešenja su dodeljena u okviru petog i proširenja četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP). Na ovaj način izbegličkim porodicama biće kupljeno ukupno 567 seoskih kuća (svaka vrednosti 11.000 evra u dinarskoj protivvrednosti) i dodeljeno 332 paketa građevinskog materijala za završetak već započetih objekata (vrednost jednog paketa 9.000 evra).
 
U ime Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije skup je otvorio Veljko Odalović, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova RS.
 
Odalović je istakao da je Regionalni stambeni program deo šireg procesa unapređenja saradnje zemalja u regionu radi rešavanja problema izbeglica i prevazilaženja  posledica prošlosti, naglasivši značaj te saradnje.
 
Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić je rekao da su okviru RSP-a u Republici Srbiji trenutno istovremeno sprovodi pet potprojekata u 117 jedinica lokalne samouprave.
 
Prisutnima su se obratili i Goran Kvrgić, direktor Jedinice za upravljanje projektom "Istraživanje i razvoj" d.o.o. Beograd, kao i Željko Ožegović, državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
 
Uručivanju ugovora gradonačelnicima i predsednicima opština prisustvovali su broji gosti i to Ramunas Janusauskas ispred Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Kolin Smit iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država, predstavnici zemalja donatora, grada Beograda, UNHCR-a i OEBS-a.
 
Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu. Od tog broja 16.780 porodica je u Srbiji, tačnije oko 45.000 ljudi.
 
Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske, kao i uz značajnu kontribuciju Republike Srbije.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 13.12.2017.
Odgajivačnica pasa "Vujović" iz Palanke poklonila štene izvornog šarplaninca Vojsci Srbije(VIDEO)
OKD Palanka učestvovalo u realizaciji ideje. Šarplaninac poklonjen Centru za obuku pasa VS u Nišu
Postavljeno: 13.12.2017.
Održana druga sednica Privremenog organa opštine S. Palanka(VIDEO)
Usvojen rebalans budžeta za tekuću godinu
Postavljeno: 13.12.2017.
Košarkaši Mladosti na korak od završnog turnira Kupa Radivoja Koraća: Palančani pobedili ekipu Zdravlja iz Leskovca 91:80(VIDEO)
Palanački sastav će 27. decembra igrati odlučujući meč za plasman na završni turnir nacionalnog Kupa
 

 
 
Kursna lista