Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
"Srbija u ritmu Evrope 2017": Potpisan ugovor o učešću Smederevske Palanke u najvećem dečjem muzičkom takmičenju u zemlji
Postavljeno: 25.11.2016.


Predsednik opštine Petar Milić i Igor Karadarević, glavni i odgovorni urednik takmičenja "Srbija u ritmu Evrope" potpisali ugovor o realizaciji muzičkog takmičenja. Palanačka deca predstavljaju Finsku.

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Petar Milić potpisao je ugovor o realizaciji dečijeg projekta  „Srbija u ritmu Evrope“ sa Igorom Karadarevićem, glavnim i odgovornim urednikom te manifestacije koja se godinama već održava u Srbiji. Palanka će ove godine biti među 20 gradova i opština iz Srbije koje će učestvovati u toj dečjoj muzičkoj manifestaciji, a učenici osnovnih i srednjih škola iz naše opštine predstavljaće Finsku. 

Posle potpisivanja ugovora u maloj Sali SO Smederevska Palanka održan je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola palanačke opštine koji je vodio Branko Bekić, šef protokola cele organizacije muzičkog takmičenja "Srbija u ritmu Evrope" i odnosa sa ambasadama Evrope i Evropske Unije. Cilj sastanka je bio da se direktori detaljno upoznaju sa konceptom manifestacije jer će odabir učenika i biti vršen u saradnji sa školama iz kojih će sve i početi. Audicija će početi u januaru mesecu. 


Nagrada za grad, ukoliko pobedi, po protokolu je 50% od ukupne sume novca od poslatih sms-ova u budžet grada koji će se kasnije deliti školama odakle ta deca dolaze kao vrsta donacije. Nagrada za decu je besplatan sedmodnevni put u zemlju Evropske unije koju su na takmičenju predstavljala, u slučaju Palanke, to bi bila Finska. 

Ukoliko učenici iz palanačke opštine pobede na muzičkom takmičenju 2017. godine, to bi značilo da se finale sledeće godine može održati u našem gradu. To znači da bi Palanka bila u prilici da ugosti ambasadore 20 zemalja Evropske unije sa 20 privrednih delegacija i decu iz 20 gradova Srbije što ima izuzetno veliki značaj u formiranju imidža palančke opštine, ali predstavlja i prilku da se uspostave kontakti sa evropskim privrednicima. Opština Smederevska Palanka prepoznala je značaj ovog takmičenja i srdačno dočekala predstavnike takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.
 

Posle osam godina postojanja, na koncertima širom Srbije koji su se održavali na gradskim trgovima tokom letnjih meseci, u saradnji sa gradonačelnicima i predsednicima opština, Ambasadorima zemalja Evropske Unije i Evrope, ova dečija manifestacija je na Upravnom Odboru odlučila da promeni svoj dosadašnji pravac. Sada uživo na Radio Televiziji Srbije na Prvom programu, decu Srbije iz 20 gradova i opština, koja će pevati na maternjim jezicima zemalja Evrope ima priliku da vidi višemilionski auditorijum i van granica naše zemlje. A ove godine takvu šansu dobila su i deca iz Smederevske Palanke.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.06.2018.
Održana druga sednica SO S. Palanka
Sednica trajala 60 minuta, prisutno je bilo 42 odbornika, a sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene
Postavljeno: 20.06.2018.
U Galeriji Centra za kulturu Smederevo otvorena je izložba radova nastalih na 20. LIkovnoj koloniji u Grockoj
Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 30.juna.
Postavljeno: 20.06.2018.
U četvrtak počinje leto: Najtoplije godišnje doba počinje u 12.07 časova!
U isto vreme na južnoj Zemljinoj polulopti stiže zima
 

 
 
Kursna lista