Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana sednica SO S.Palanka: Usvojen rebalans budžeta za 2016. godinu!
Postavljeno: 02.12.2016.


Takođe je usvojen i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci ove godine

5. sednica, ovog saziva SO S. Palanka trajala je gotovo 7 časova, a prisutno je bilo 47. odbornika. Nakon dvočasovne rasprave utvrđen je dnevni red koji je dopunjen sa 4 tačke.

Odbornici su jednoglasno usvojili predlog odbornika Rodoljuba Stanimirovića da se u dnevni red uvrsti tačka koja se odnosi na upućivanje predloga palanačkom Domu zdravlja za ponovno otvaranje laboratorije za decu u Dečjem dispanzeru ove zdravstvene ustanove. Na predlog šefa odborničke grupe SNS-a, Toplice Pintorovića, sa dnevnog reda 5. sednice lokalnog parlamenta skinuta je tačka koja se odnosi na utvrđivanje ekonomske cene boravka dece u PU "Čika Jova Zmaj" za 2016. godinu koja će biti vraćena Opštinskom veću na ponovno razmatranje.

U centru pažnje ovog zasedanja bio je Izveštaj o izvršenju budžeta opštine S.Palanka za period od 1.1. 2016. do 30.9.2016. godine, i predlog Rebalansa budžeta opštine Smederevska Palanka za 2016. godinu. Nakon objedinjene rasprave oko ove dve tačke, odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta za period od prvih 9 meseci tekuće godine, ali i rebalans budžeta opštine za 2016. godinu koji iznosi oko 1 milijarde i 108 miliona.

Zbog usklađivanja sa zakonom o Javnim preduzećima, odbornici su usvojili Odluku o promeni osnivačkog akta JKP "Vodovod", JP "Palanka", JKP "Opštinska groblja", JKP "Pijace, zelenilo i čistoća", kao i JP "Palanka razvoj". Takođe, doneta je Odluka o uslugama i pravima iz oblasti socijalne zaštite opštine Smederevska Palanka kako bi se ispunili zakonski uslovi da Dnevni boravak "Puž" dobije neophodnu licencu za rad.

Na osnovu Odredbi Zakona o sportu, navodima Državne revizorske institucije i Ministarstva finansija kao i odredbi Zakona o javnim službama odbornici su doneli odluku da se ukine Sportska organizacije GFK "Jasenica 1911" koja je funkcionisala kao Ustanova i da se pristupi postupku likvidacije.

Objedinjenom raspravom obuhvaćene su bile i tačke koje su se odnosile na izmene i dopune Godišnjeg programa poslovanja pojedinih Javnih preduzeća i Ustanova, kao i donošenje rešenja na program korišćenja subvencija za 2016. godinu iz budžeta Opštine Smederevska Palanka za JKP "Pijace zelenilo i čistoća", JP "Palanka", JP "Palanka razvoj" i JKP "Vodovod". Odbornici su se o ovim tačkama pojedinačno izjašnjavali.

Početak zasedanja obeležile su tvrdnje predstavnika opozicije da je bilo kršenja poslovnika o radu SO, ali sa druge strane opozicija ističe da je usvajanje rebalnsa budžeta važno za funkcionisanje lokalne samouprave.

Dnevni red 5. zasedanja SO S. Palanka imao je ukupno 32. tačke koje su odbornici usvojili. Sledeća sednica lokalnog parlamenta biće održana u najskorijem roku a glavna tačka biće Predlog budžeta opštine za narednu, 2017. godinu.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.12.2017.
U srednjoj školi "Žikica Damnjanović" u Palanci obeležen Medjunarodni dan čaja(VIDEO)
Učenici i profesori prehrambenog i medicinskog smera organizovali prezentaciju i degustaciju čajeva
Postavljeno: 15.12.2017.
Opšta Bolnica Stefan Visoki: Zvanično proglašena epidemija malih boginja u opštini S. Palanka, ali nema novih registrovanih slučajeva obelelih
Virus potvrđen kod dva hositalizovana pacijenta iz Goloboka i Kusatka i u OB Stefan Visoki dobili obaveštenje o epidemiji. Situacija je pod kontrolom.
Postavljeno: 15.12.2017.
Pred Svetog Nikolu naglo porasla potražnja ribe: Kilogram svežeg šarana 530 dinara!
Svež tolstolobik je 430 dinara, sveža pastrmka - 520 dinara, a morska smrznuta riba, oslić i skuša imaju cene od 380 i 299 dinara. Slavari najčešće kupuju između 30 i 40 kilograma ribe.
 

 
 
Kursna lista