Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Najnovija filmska ostvarenja u Palanačkom bioskopu
Postavljeno: 26.12.2016.
Gledaoci će imati priliku da uživaju u filmskim spektaklima kao što su ''Stado'' , ''Trolovi'' , ''Vojna akademija 3 - novi početak'', kao i animirane avanture pod nazivom ''Vajana''.

Novi filmski hitovi u bioskopu u Palanci. Projekcije su zakazane za petak, 29. i 30. decembar, a publika će moći da uživa u dva animirana, i filmovima domaće produkcije. 
 
29. decembra, od 16 časova biće prikazan animirani film "Trolovi", ekstravagantna, raspevana animirana komedija o simpatičnim čovečuljcima koje smo razlikovali prema boji kose. Kada Maka, optimistična i vesela princeza Trolova, započne opasnu misiju spasavanja svojih najboljih drugara od gladnih Bergena, ona dolazi do toga da moli Zakerala za pomoć, gradskog kuvara – pesimističkog realistu koji želi princezi da dokaže da svet nisu kolačići i duge. Njih dvoje će se zajedno upustiti u avanturu koja će ih odvesti van sveta koji im je poznat. Gven Stefani, Džastin Timberlejk i Ana Kendrik pozajmljuju glasove u originalnoj verziji filma.
 
Od 18 sati i u drugom terminu u 20 časova, a reprizno 30. decembra od 18h, zakazana je projekcija najgledanijeg domaćeg ostvarenja „Vojna akademija 3 – novi početak“. Novi nastavak „Vojne akademije“ donosi nove profesionalne i ljubavne zaplete i prepliće sudbine junaka jedne od najgledanijih serija. Generacija kadeta koja je osvojila srca miliona gledalaca nastavlja svoje avanture. Poznata lica, zatičemo dve godine pošto su diplomirali. Profesionalne obaveze prepliću se sa privatnim problemima i iskušenjima ambicioznih mladih ljudi koje veže prijateljstvo za ceo život. Istovremeno, počinje upis novih kandidata na Vojnu akademiju, među kojima se izdvajaju Gruja (Đorđe Stojković) i Bugi (Vučić Perović), dva nerazdvojna druga, Ika (Slaven Došlo) super inteligentan buntovnik, šarmantna brbljivica Ceca (Anđela Jovanović), tajanstvena i pomalo usamljena Anđela (Andrea Ržaničanin) i Maša (Gordana Paunović), devojka koja na Akademiji vidi beg od posesivne majke. Ono što će njima biti najvažnija zajednička lekcija je spoznaja da Vojna akademija nije samo vojna škola, već škola života.

30. decembar od 16 sati donosi projekciju animirane avanture „Vajana“ 3D sinhronizovane na srpski jezik. Pre tri hiljade godina, najveći mornari sveta putovali su po širokom Pacifiku i otkrivali brojna ostrva Okeanije. Ali onda, skoro hiljadu godina, njihova putovanja su prestala, i niko, do dan danas, ne zna zašto. Iz Volt Dizni studija za animaciju stiže „Vajana“, neverovatna CG animirana avantura o živahnoj tinejdžerki koja će otploviti na hrabru misiju da spasi svoj narod. Za vreme tog putovanja ona će upoznati nekada moćnog poluboga Mauija koji će je voditi u njenoj misiji da postane „nalazač puta“. Oni će zajedno putovati po otvorenom okeanu u ovom akcijom nabijenom putovanju, gde će se susresti s ogromnim vatrenim stvorenjima i neverovatnim preprekama. Usput će Vajana ispuniti nedovršeni zadatak svojih predaka i otkriti ono što je uvek tražila: svoj identitet. Režiju sinhronizacije potpisuje Tea Puharić, dok su glasove junacima ove animirane avanture pozajmili Marko Kon, Ivona Rambosek, Dejan Lutkić, Dragan Mićanović, Maja Odžaklijevska, Ivana Knežević i mnogi drugi.

Palanačkoj publici premijerno će od 20 sati biti prikazan rediteljki prvenac Nikole Koja, urnebesna satirična komedija „Stado“. Satirična komedija, u kojoj scenarist Nebojša Romčević govori o glumcima, njihovom privatnom životu, neizlečivom entuzijazmu, spremnosti na rizik, kompromis i svaku žrtvu samo da bi napravili svoje umetničko delo, u dubljem sloju, zapravo, govori o današnjem društvu. Stado u priči koja ima i politički kontekst, metafora je sveta koji nema lični stav, i koji dozvoljava da ga moćnici vode kao ovce. 
 
Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra u Palanci po ceni od 250 dinara.
 
 
 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.04.2018.
U Palanačkoj gimnaziji održana akcija dobrovoljnog davanja krvi
Akciji se odazvali i učenici sve tri palanačke srednje škole
Postavljeno: 19.04.2018.
EPS Distribucija: U petak bez struje deo Kusatka
Potrošači u traforeonu "Kosovac" biće isključeni zbog radova na zameni brojila.
Postavljeno: 19.04.2018.
Humanitarni koncert folklora "Kad dečija srca zaigraju" u Velikoj Plani
Sav prihod ide u humanitarne svrhe za lečenje dece obolele od raka.
 

 
 
Kursna lista