Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Požar u domaćinstvu Popovića u Azanji
Postavljeno: 08.01.2017.


Materijalna šteta velika, ali na sreću nije bilo žrtava i povreda opasnih po život. Apel TV Jasenice za pomoć

Božić 2017. godine, porodica Popović iz Azanje neće pamtiti po dobrom. Naprotiv. Naime, tog dana, oko 23 sata, buknuo je požar u njihovoj kući, dok su svi članovi porodice spavali.. Materijalna šteta je velika, ali je najvažnije da nije bilo žrtava.

Kako je za TV Jasenicu potvrdio Vladan Popović, požar je posledica, najverovatnije previsoke temperature u peći, jer se domaćinstvo greje na drva i ugalj. Vatra je buknula u hodniku, odnosno, predsoblju, kuće, od varnica pepela i čadji i veoma brzo se proširila na ostale prostorije. Kako kaže domaćiun, sve je izgorelo nameštaj, lična dokumenta, novac, knjige, školski probor od dece... Jednostavno, kuća više nije za upotrebu.

Vatrogasci su stigli na lice mesta, ugasili požar, ali i oni su, kako tvrdi Vladan Popović, imali problema sa opremom, pumpom, usled niskih temperatura. Sreća u nesreći je da vatra nije tinjala, već buknula, jer bi u suprtnom bilo opasnosti od gušenja ugljen- monoksdiom. Supruga Vladana Popovića ima opekotine i zbrinuta je u palanačkoj bolnici, dok su deca pretrpela šok i traume.

Prijatelji i komšije pomažu u raščišćavanju posledica, kuća nije za upotrebu, pa je Popovićima preostalo da manji objekat hitno bude adaptiran.

Mesto požara obišli su čelnici opštine S. Palanka, a predsednik Toplica Pintorović je sazvao hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije kako bi se porodici pomoglo. Takodje, i Savet MZ Azanja je zasedao, u prisustvu opšštinskih čerlnika, i regaovaće se u skladu sa mogućnostima, u vidu jednokratne pomoći.

Tv Jasenica apeluje na ljude dobre volje da pomognu Popovićima, kojima je pomoć preko potrebna.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.03.2017.
Održan Festival nauke u MEŠ Goša
Tradicionalna manifestacija okupila brojne izlagače i posetioce
Postavljeno: 24.03.2017.
Donacija Centru za porodični smeštaj u Miloševcu kompanije "Forma Ideale"
Nameštaj za opremanje prostorija za dnevni boravak veoma vredna donacija
Postavljeno: 24.03.2017.
Episkop šumadijski Gospodin Jovan služiće u subotu liturgiju u Glibovcu
Iz glibovasčke crkve popzivaju vernike da prisustvuju liturgiji, koja počinje u 9 sati
 

 
 
Kursna lista