Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
U Palanci održan deo 33. Zimskih susreta učitelja Srbije
Postavljeno: 01.02.2017.


Radionice posetili predsednik opštine Toplica Pintorović i predsednik Skupštine opštine Nikola Vučen. Susreti okupili oko 200 učesnika iz palanačke opštine i više gradova Srbije.

U Osnovnoj školi „Olga Milošević“ u Palanci održan je deo 33. Zimskih susreta učitelja Srbije, koji se osmi put organizuje u našem gradu. Ovogodišnji susreti nose naziv „Dan stručnog usavršavanja“ što je u skladu sa porukama koje su se na okupljanju učitelja mogle čuti, a odnose se na redovno usvajanje modernijih principa i metoda u realizaciji nastave. Prisutni su bili, kako prosvetni radnici iz naše opštine, tako i iz brojnih gradova u okruženju, a za organizaciju je bilo zaduženo Društvo učitelja Smederevske Palanke. 

„Mi smo se trudili da, kroz ovih šest seminara koje smo odabrali, zastupimo sve četiri kompetencije koje su potrebne jednom nastavniku da bi uspešno obavljao svoj posao: počevši od učenja – poučavanja, preko one kompetencije vezane za metodiku nastave, podrške razvoju ličnosti i same komunikacije i saradnje sa drugima. Imamo šest seminara sa po 30 učesnika, dakle, imamo 180 učesnika danas u školi i zajedno sa predavačima ima nas oko dve stotine“, rekao je Ivica Kuzmanović, član Upravnog odbora Društva učitelja Smederevske Palanke. 

Osme po redu susrete učitelja u Palanci obeležila je i poseta predsednika opštine Toplice Pintorovića i predsednika Skupštine opštine Nikole Vučena koji su obišli svih šest radionica, pozdravili učesnike i poželeli im ugodan boravak u OŠ "Olga Milošević" i u našem gradu. I sami prosvetni radnici bili su iznenađeni ovom posetom, jer kako kažu, ranije nije bio slučaj da rukovodstvo opštine uzme učešća u organizaciji njihovog okupljanja. Predstavnici vlasti, pak, kažu da je njihova dužnost da budu uključeni u sva dešavanja koja imaju veze sa unapređenjem kvaliteta obrazovanja u palanačkoj opštini. 

„Ovo je prvi put da neko iz lokalne samouprave za ovih osam godina prisustvuje i dođe da podrži ovakav skup. Predsednik skupštine i ja smo danas u ime lokalne samouprave podržali Zimske susrete učitelja i razgovarali sa učesnicima“, rekao je Toplica Pintorović, predsednik opštine Smederevska Palanka.

„Lokalna samouprava mora da bude otvorena za saradnju, ne samo sa prosvetnim radnicima, nego sa svim relevantnim faktorima na teritoriji naše opštine, a pre svega kada je reč o obrazovanju jer obrazovanje je budućnost, ne samo naše države, nego i naše opštine i naših đaka“, ovim rečima Pintorović je odgovorio na pitanje novinara da li poseta susretima učitelja znači da će lokalna samouprava biti otvorena za saradnju sa prosvetnim radnicima po bilo kom pitanju.  

Deo 33. Zimskih susreta učitelja Srbije koji je održan u Smederevskoj Palanci dopunila je izložba udžbenika šest izdavačkih kuća u holu škole. Izložba je imala za cilj da prosvetnim radnicima prikaže novitete u ponudi udžbenika koje je ministarstvo odabralo kako bi oni kasnije neke od njih mogli da uvrste u svakodnevnu nastavu. 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.04.2018.
Najava uređenja zelenih, javnih površina, obale Kudrečkog jezera i iznošenja kabastog smeća(VIDEO)
Nikola Vučen, predsednik Privremenog organa je najavio je ove radove
Postavljeno: 20.04.2018.
Opšta bolnica Stefan Visoki: U nedelju besplatni preventivni pregledi za građane
Predviđeno je da pregledi traju od 8 do 16 sati
Postavljeno: 20.04.2018.
Košarkaši palanačke Mladosti dočekuju Proleter iz Zrenjanina(subota, 19 sati)
To je utakmica poslednja kola Druge lige Srbije
 

 
 
Kursna lista