Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Zanimljivosti
10 sjajnih vežbi za podmlađivanje lica
Postavljeno: 01.03.2017.


Počnite na vreme da zatežete mišiće oko očiju, brade, obraza i odložite stvaranje bora.

Ako želite da odložite opuštanje mišića lica, počnite na vreme da im posvećujete neophodnu pažnju. Redovnim vežbanjem može za kratko vreme da se postigne efekat učvršćivanja, podizanja i podmlađivanja. Aktivnost koju mnogi nazivaju i "joga za lice" popraviće tonus i ojačaće mišiće ove regije.

Na licu se nalazi 57 mišića, a gravitacija počinje da deluje na njih već oko petnaeste godine. Zato stručnjaci smatraju da ne treba preterano odlagati prvi trening.

Za vežbanje treba izdvojiti 15 do 20 minuta. Prve tri nedelje radite ih svakodnevno, a zatim u naredna dva meseca preporučuje se da se rade pet puta nedeljno. Nakon toga osobe mlađe od 40 godina trebalo bi da ih rade dva do tri puta nedeljno, a stariji od 40 godina tri do pet puta nedeljno.

Promene ćete primetiti za četiri do šest nedelja od početka vežbanja, a da biste efekte mogli što bolje da izmerite, slikajte se pre početka treniranja i na kraju prvog meseca.

Pre početka treninga čvrsto protrljajte dlanove da se zagreju. Stavite ih preko zatvorenih očiju. Istog trenutka opustiće se mišići oko očiju.

Stanite ispred ogledala da biste mogli da kontrolišete da li vežbe radite pravilno.

1. Izgovarajte dugo slovo O. Pritom uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmejte. Ova vežba briše "smejalice".

2. Udahnite kroz usta, stisnite zube i usne rastegnite u osmeh. Izdahnite kroz usta. Ponovite dva puta u trajanju od tri sekunde.

3. Nasmešite se, kao da želite da napravite grimasu. Donju usnu uvucite preko donjih zuba i držite 20 do 30 sekundi. Ova vežba zateže podbradak.

4. Udahnite duboko kroz nos i zadržite dah dve-tri sekunde. Naduvajte obraze i nakon dve sekunde izdahnite kroz usta isprekidano i snažno.

5. Naduvajte vazduh u obraze, kao balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, a drugom rukom vazduh iz jednog obraza potisnite u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Ponovite tri puta sa svake strane. Vežba ispravlja bore oko usana.

6. Nasmejte se i pritisnite jagodice prstiju u nabore između usnica i nosa. Aktivirajte mišiće, a jagodicama pritisnite kako biste pružili otpor. Ponovite 20 puta.

7. Nasmešite se napućenih usana. Zadržavajući osmeh, uvlačite obraze u udubine lica. Ova vežba pomaže da obrazi i područje oko usana ostanu zategnuti.

8. Jagodicama kažiprsta lagano pritisnite područje u visini donjih trepavica. Prstima lagano povlačite kožu prema spolja. Ostanite u ovom položaju 30 sekundi.

9. Da biste smanjili bore na čelu, raširite oči što više možete i nekoliko sekundi se zagledajte u tačku ispred sebe. Zatim kružnim pokretima masirajte čelo.

10. Udahnite kroz nos, stisnite mišiće lica, pa uz izdah isplazite jezik i pogledajte prema gore. Ponovite tri puta.

"ISPEGLAJTE" PODBRADAK

Pogled preko ramena Pogledajte prema gore istežući vrat. Iz tog položaja okrenite glavu i pogledate preko jednog, pa preko drugog ramena. Vratite pogled prema plafonu i spustite glavu.

USNE PREMA NOSU

Nagnite glavu unazad koliko možete. Donju usnu prebacite preko gornje kao da njome želite da dodirnete nos. Zadržite nekoliko sekundi i potom opustite.
Joga za lice smanjuje napetost koja se najpre odražava u mišićima lica i izaziva bore. Iako je proces starenja neizbežan, vežbe za lice mogu da sačuvaju svež ten i lepo lice. Stručnjaci preporučuju ovu aktivnost kao jednostavan i bezbolan način održavanja mladolikog izgleda.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.06.2018.
Sajam zapošljavanja u Palanci(ponedeljak, 10 sati)
Svoju ponudu slobodnih poslova predstaviće 24 poslodavca sa potrebama za više od 300 radnika različitih profila i stepena kvalifikacija mašinske, metalske, metaloprerađivačke ugostiteljske , trgovačke , ekonomske i drugih struka .
Postavljeno: 22.06.2018.
Donacija Instituta za kukuruz iz Zemuna poljoprivrednicima iz palanačke opštine koji su oštećeni u nevremenu
Donacija sadrži 1680 setvenih jedinica kukuruza. Posredovanje Ministarstva za poljoprivredu i lokalne samouprave
Postavljeno: 22.06.2018.
Opština Velika Plana: Donacija "Zemun Polja" i "Superiora" za domaćinstva koja su pretrpela štete od nevremena
Zainteresovani građani se mogu javiti u prostorijama svojih mesnih zajednica i mesnih kancelarija počev od 19. juna 2018. godine, pri čemu moraju navesti površinu na kojoj planiraju podizanje zasada kukuruza, odnosno povrća.
 

 
 
Kursna lista