Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Zanimljivosti
12 odličnih načina da iskoristite stare gume
Postavljeno: 10.04.2017.


Ako imate u garaži ili podrumu stare gume koje vam zauzimaju mesta, pravo je vreme da ih upotrebite i oslobodite potreban prostor...

Sada su vam dobro došle, iako ste sigurno želele da ih bacite više puta, a neko vas je u tome sprečio. Sada neće završiti na nekom đubrištu, već će postati lepše i deo dekoracije u vašem domu, koji može imati više funkcija.
 
Ono što je isto za sve ove ideje jeste kreativnost, koju morate da upotrebite što je više moguće. Pogledajte šta sve možete napraviti od starih guma i oduševite sve koji vam dođu u goste.
 
1. Krevet za pse
 
Želite da kupite krevet ili veliki jastuk za svog psa, međutim u svakoj prodavnici su cene drastično visoke. Tu vam može pomoći stara guma, koja može postati savršeno mesto za odmaranje vašeg mezimca. Jednostavno ofarbajte gumu u željenoj boji i stavite dovoljno veliki jastuk u sredinu gume. Videćete, sigurno će se svideti vašem psu... A možda i mački.
 
2. Zanimljivi tabure
 
Ako nemate ljubimca, a ipak želite da unesete nešto novo u dom, predlažemo vam da napravite moderan tabure za sedenje. Princip je kao i kod pravljenja kreveta za psa, samo ofarbajte gumu i popunite sredinu jastukom. Ako želite nešto sigurnije, popunite sredinu i tapacirajte obe strane.
 
3. Mekano mesto za sedenje
 
Za ovo će vam trebati unutrašnji deo gume, koji je mekan. Obavijte ga sa kanapom u boji i napravite veliki "šlauf" u kojem možete da čitate ili samo da odmarate.
 
4. Stočić za kafu
 
Stočić za kafu od stare gume se možda neće slagati uz svaki stil dnevne sobe, ali ako ste je uredili u nekom opuštenom stilu, gde su ovakve kreacje dovoljene - samo napred, imajte unikatni sto od gume i staklene ploče.
 
5. Nameštaj za baštu
 
Ulepšajte baštu na funkcionalan i jedinstven način. Napravite od gume stolice koje će biti udobne i vrlo lepo izgleda.
 
6. Male gume za manji nameštaj
 
Ako imate manje gume, takođe možete napraviti nameštaj za baštu ili terasu, ali i celu kolekciju - stočić i stolice.
 
7. Tabure ili stočić
 
Kada gumu obavijete čvrstim kanapom, možete dobiti pravo umetničko delo, koje se retko viđa u domovima. (za detaljno pravljenje, kliknite ovde)
 
8. Kao deo igrališta
 
Od gume možete napraviti klackalicu koja će činiti pravu zabavu za decu, pogotovo ako imate dvorište.
 
9. Guma - ram za ogledalo
 
Guma bicikle ne mora zauzimati bespotrebno prostor jer je sada možete upotrebiti kao ram za ogledalo.
 
10. Napravite zidnu saksiju
 
Slično zidu koji je sačinjen od biljaka, možete napraviti saksiju u kojoj rastu mini biljke, poput čuvar kuće. Možete je držati unutra, a možete i u bašti, okačenu na fasadu.
 
11. Zamenite klasične saksije
 
Slično prethodnoj ideji, možete napraviti zanimljivi držač za saksije. Jednostavno ugurajte cveće u gumu i dobićete super dekoraciju za baštu.
 
12. U slučaju da imate veliku gumu od kamiona ili traktora, možete napraviti osnovu za mini jezerce.

Izvor: www.zenskimagazin.rs

 


Video link ka YouTube kanalu BH ChAnNel

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.12.2018.
Sastanak predstavnika lokalne samouprave i Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture: Delovođina zgrada na Trgu heroja nije bezbedna za stanovanje i korišćenje!
Postavljeno: 17.12.2018.
JKP „Vodovod“: Zbog rušenja dela krova na Delovođinoj zgradi na Trgu heroja, blagajna Vodovoda se premešta u Karađorđevu ulicu u Palanci
Građani će svoje dospele obaveze moći da izmire u prostorijama Upravne zgrade ovog preduzeća
Postavljeno: 17.12.2018.
OŠ Vuk Karadžić u Palanci: Novogodišnje radionice i dan otvorenih vrata za predškolce i roditelje(VIDEO)
Palanačka škola, u 8 učionica, organizovala veoma posećeno druženje i kreativne sadržaje
 

 
 
Kursna lista