Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Počela primena informacionog sistema eZUP: Brže do dokumenata
Postavljeno: 02.06.2017.


Od juna je počela primena informacionog sistema eZUP koji će zaposlenima u javnoj upravi omogućiti brzo i jednostavno pristupanje podacima koji su im potrebni za odlučivanje u upravnim postupcima koji vode, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Na taj način, organi uprave usluge če obavljati efikasnije i za mnogo kraće vreme, i omogućiće doslednu primenu principa da nemaju pravo da traže od građana izvode, uverenja i potvrde o podacima koji se vode u službenim evidencijama, već te podatke pribavljaju sami.
 
Ta usluga će da eliminiše potrebu da građani vade izvode iz matičnih knjiga, potvrde i uverenja, i više neće morati da obavljaju poslove "poštara" koji raznosi dokumenta od kancelarije do kancelarije javne uprave.
 
Od danas počinje i puna primena Zakona o opštem upravnom postupku, a u prvoj fazi sistem eZUP je povezao 14 baza podataka šest velikih institucija u Srbiji – matičnih knjiga, baza MUP, Poreske uprave, Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje i socijalnog osiguranja. 

Izvor: www.danas.rs 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.02.2018.
Još jedna interaktivna tabla u OŠ Olga Milošević u Palanci
U ovoj obrazovnoj ustanovi navode da je nova pametna tabla kupljena uz pomoć prijatelja i donatora
Postavljeno: 19.02.2018.
Optužbe na račun Gradonačelnice Smedereva prevazilaze lokalne okvire
Kako navode mediji, optužbe na račun Dr Jasne Avramović da preti i vrši pritisak na odbornike mogle bi se naći pred resornim Ministarstvom
Postavljeno: 19.02.2018.
Uputstvo za sprovođenje lokalnih izbora u Palanci raspisanih za 25. mart i rokovnik za vršenje izbornih radnji
Ovi važni zakonski dokumenti objavljeni su na sajtu opštine S. Palanka
 

 
 
Kursna lista