Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana osma sednica SO S. Palanka: Sedam sati rada, usvojen rebalans budžeta
Postavljeno: 07.06.2017.


Svih 73 tačaka dnevnoig reda su usvojene. Zoran Stojkovac novi Opštinski pravobranilac

Osma sednica SO S. Palanka je završena, nakon nešto duže od sedam sati rada. Sednicom je predsedavao Nikola Vučen, predsednik SO, a sve tačke predvidjene obimnim dnevnim redom su usvojene, bilo ih je ukupno 73. Vladajuća koalicija, predvodjena SNS-om, imala je stabilnu većinu od 29 do 33 glasa, od 48 prisutnih odbornika. 

Rasprava oko usvajanja dnevnog reda je obeležila uvodni deo zasedanja. Verbalni dueli predstavnika opozicije Radoslava Milojičića- Kene (DS) i Rodoljuba Stanimirovića (samostalni odbornik GG Domaćinski za Palanku) na jednoj strani i čelnika lokalne samouprave predsednika Toplice Pintorovića i predsednika SO Nikole Vučena.

Verbalni dueli i optužbe su nastavljene i prilikom rasprave o rebalansu budžeta, koji je usvojen u predloženom obliku i predstavlja povećanje budžeta za oko 30 miliona dinara. Sa rebalansom budžeta su uskladjeni i godišnji programi, finansijski planovi, programi korišćenja subvencija, Javnih preduzeća i ustanova. Izmenjeni su i Statuti u pojedinim JP.

Interesantna su bila i kadrovska rešenja. Za novog Opštinskog pravobranioca izabran je advokat Zoran Stojkovac, umesto Borisa Pavlovića, koji je razrešen dužnosti.

Za v.d. direktora Gradske apoteke "Zdravlje" imenovana je Jasmina Golubović, umesto Vesne Manjlovića, dok je novi v.d. direktora Arhiva "Veroslava Veljašević" Srdjan Čelić, jer je Miodrag Nikoliuć rezrešen. Dobrila Živković je v.d. direktora Centra za socijalni rad, na osnovu odobrenja resornog Ministarstva. Likvidacioni upravnik JKP Mikulja će biti Slavoljub Milić.

Izabrani su i novi članovi u Komisijama, Savetima, Upravnim i nadzornim odborima lokalne samouprave i Javnih preduzeća i ustanova, kao i članovi Školskih odbora, Saveta roditelja obrazovnih ustanova. 

Odobrena je i raspodela budžetskih sredstava za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, izmenja je odluka o lokalnim komunalnim taksama i o obrazovanju Saveta MZ, koji će sada imati manji broj članova.

Utvrdjena je ekonomska cena boravka dece u vrtićima PU Čika Jova Zmaj. Roditelji će mesečno izdvajati 4.722 dinara, odnosno 4.294 dinara za pripremne grupe predškolaca. Usvojena je odluka o Mreži objekata, vaspitnih grupa i broja dece u PU Čika Jova Zmaj za tekuću i narednu radnu godinu.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.02.2018.
Pobeda palanačkih košarkaša u Arilju: Klik- Mladost 71:77
Palančani ostvarili petu uzastopnu pobedu u nastavku drugoligaške sezone i sve su bliži višem rangu- Košarkaškoj ligi Srbije
Postavljeno: 17.02.2018.
Produžen rok za podnošenje zahteva za jednokratnu novčanu pomoć najtalentovanijim učenicima i studentima u palanačkoj opštini do ponedeljka u 15 časova
Razlog za dodatni dan za podnošenje prijava je državni praznik, saznali smo iz Opštinske uprave
Postavljeno: 17.02.2018.
Poraz palanačkih košarkašica u Kragujevcu: Radnički- Sistem 76:62
Palančanke pružile solidan otpor kvalitetnijem rivalu
 

 
 
Kursna lista